© Haber Acıpayam 2022

Denizli’de sobadan çıkan yangında çocuğunu 4. kattan bırakarak kurtaran anne hayatını kaybetti

Denizli’de sobadan çıkan yangında çocuğunu 4. kattan bırakarak kurtaran anne hayatını kaybetti- 1 yaşındaki çocuğunu kurtaran anne dumandan etkilenince kendisini kurtulamadı

 Denizli’de sobadan çıkan yangında iki çocuğun yardım istemek için çıktığı daireyi bir anda alevler sardı. Kapı önündeki kanepenin de tutuşması nedeniyle daireden çıkamayan anne kısmi yanık oluşan çocuğunu pencereden atarak kurtarırken, kendisi alevlerin arasında yaşamını yitirdi.

Olay, Pamukkale ilçesi Hürriyet Mahallesi Yunus Emre Caddesi üzerindeki 5 katlı binanın 4. Katında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, 4. Kattaki dairede oturan Suriye uyruklu ailenin evinde sobadan kaynaklı yangın çıktı. Bir anda evi saran alevlerin arasından kurtulan K.J. (7) ve kardeşi F.J. (9), daireden çıkarak yardım istemek amacıyla aşağıya indi. Anne Esraa Alalo (26), ise yangını söndürmeye çalıştı. Anne Esraa Alalo yangını söndüremeyeceğini anlamasıyla yatak odasında uyuyan 1 yaşındaki bebeği A.J.'yi de alarak daireden çıkmak istedi. Bebeğini kucağına alarak daireden çıkma girişiminde bulunan anne Alalo, daire girişindeki kanepenin tutuşması nedeniyle çıkamadı. Hızla evi saran alevler nedeniyle yatak odasına sığınan Esraa Alalo, aşağıda bekleyen vatandaşlardan yardım istedi.
4. kattan bebeğini attı, kendisi kurtulamadı
Aşağıda bulunan vatandaşların battaniye açtığını gören anne Esraa Alalo, 1 yaşındaki bebeği A.J.’yi battaniyeye sardı. Pencereden bebeğini sarkıtan anne aşağıda bekleyen vatandaşlara doğru çocuğunu bıraktı. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine adrese itfaiye, polis ve sağlık ekipleri sevk edildi. Sağlık ekipleri vücudunun sırt ve bacak kısmında yanık oluşan 1 yaşındaki A.J.’ye müdahalede bulunurken, itfaiye ekipleri ise daireyi saran alevleri kontrol etmek için yoğun çaba sarf etti. Vücudunda yanıklar oluşan 1 yaşındaki bebek sağlık ekipleri tarafından hastaneye kaldırıldı. Haberi alır almaz olay yerine gelen tekstil işçisi baba Abdulbasett Jebbi (36), gözyaşlarına hakim olamadı. Çaresiz baba eşinin cansız bedeninin çıkarılmasını beklerken, yakınları tarafından teselli edildi.
Baygınlık geçirdiği için kurtulamadı
İtfaiye ekipleri alevleri kısa sürede kontrol altına alarak içeride bulunan anne Esraa Alalo’yu kurtarmak için çalışmalara başladı. İtfaiye ekiplerinin yaptığı kontroller sırasında anne Esraa Alalo, yatak odasının pencere önünde ölü olarak bulundu. Evdeki soğutma çalışmalarının ardından olay yeri inceleme, itfaiye ve Cumhuriyet Savcısı tarafından incelemeler yapıldı. İlk belirlemelere göre dumandan etkilenerek baygınlık geçiren kadının bu nedenle kendisini kurtaramadığı değerlendiriliyor. Sobadan kaynaklandığı düşünülen yangının kesin çıkış sebebi ise bilirkişi heyeti tarafından hazırlayacağı kati raporla netlik kazanacağı öğrenildi.
Olayı gören vatandaşlardan Ahmet Sevim, “Bir çocuk gelip, ‘Yetişin yangın var’ dedi. Çocuk bağırdıktan sonra bir anda alevler görünmeye başladı. Pencerede bir tane kadın çocuğunu battaniyeye sarmıştı. Aşağıdakiler kadına çocuğu atmasını söylüyordu. Çocuğu atacağı sırada baygınlık geçiriyor. Kadın içeriye düşünce çocukta aşağıya düşüyor. Aşağıda çocuğu tuttular” dedi.
Yapılan incelemelerin ardından Esraa Alalo’nun cansız bedeni otopsi yapılmak üzere Adli Tıp Kurumu Morguna kaldırıldı.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.

İlginizi Çekebilir

Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı

Denizli'de direksiyon kursuna giden genç fizyoterapistin yaya geçidinden yolun karşısına geçeceği sırada araçla çarparak ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücü tutuklandı.

Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 2 yıl önce asma yaprağı toplamaya gittiği tarlada öldürülen Hatice Baysal cinayetinde, tutuklu şüpheliye ait HTS kayıt kayıtlarının incelenmesine karar verildi.

5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, su borusu döşemek için açılan çukurda bulunan toprak tüpten insana ait olduğu belirlenen kemik parçaları çıktı. Kemiklerin milattan önce 1500 yılına ait olduğu değerlendirilirken, 4 küpün daha belirlendiği bölgede kazı çalışması başlatıldı.

Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü

Denizli'de 30 işyerinin bulunduğu eski fabrika yerleşkesinde çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Tekstil, marangoz, mobilya ve cam imalathanelerinin bulunduğu işyerlerindeki yangına çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edilirken, ilk belirlemelere göre 6 dükkan zarar gördü.

Denizli'de ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi

Denizli'de evinin bahçesindeki ağacı budamak isterken aşağıya düşen kadın olay yerinde yaşamını yitirdi.

Bel fıtığı tedavisinde gelişen yeni yöntemler hastanın konforunu artırıp, yatış süresini azalttı

İlk bel fıtığı ameliyatından günümüze kadar gelişen bel fıtığı ameliyatı yöntemleri hakkında bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yasin Levend Özçelik, " Hastanın konforunu artırıcı, daha az hastanede kalma süresini sağlayan yöntemler de geliştirildi" ifadelerini kullandı.

TÜM HABERLER