Denizli’de vaka sayıları azalıyor
ACIPAYAM Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli’de yürütülen aşı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öztürk; “Denizli’de yeterli her türlü aşı stoğumuz mevcut olup aşı depolarımız gerek Sinovac gerek BioNTech aşılarının muhafazası açısından uygundur. Şu an ilimizde günde yaklaşık 4 bin aşı yapılmaktadır. Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya bekliyoruz” dedi.
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, Denizli’de yürütülen aşı çalışmaları hakkında bilgi verdi. Öztürk, Ramazan Bayramında uygulanan tam kapanma sonrası Denizli’de vaka sayılarında azalış etkisini gördüklerini, fakat pandeminin en önemli silahının aşı olduğunu vurgulayarak açılan aşı randevularının tam dolmadığına dikkat çekti ve sırası gelen vatandaşları aşı olmaya davet etti.
İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, vaka sayılarında belirgin azalma görüldüğünü fakat maske, mesafe ve temizlik kurallarına uyulmazsa vaka sayısında artışın kaçınılmaz olacağını belirtti. Korona virüs ile mücadelede en önemli anahtarın aşı olduğunu belirten Öztürk, Denizli’de aşı çalışmaları hakkında şu bilgileri verdi; “Sağlık Bakanlığımızın belirlediği gruplamalar baz alınarak sistemli şekilde İlimizde aşı çalışmalarına devam ediyoruz. Bugün gelinen noktada İl geneli yaklaşık 400 bin aşı yapılırken yaklaşık 225 bin 1. doz, 176 bin de 2. doz aşı uygulanmıştır. İlimizde yeterli her türlü aşı stoğumuz mevcut olup aşı depolarımız gerek Sinovac gerek BioNTech aşılarının muhafazası açısından uygundur. Özellikle BioNTech aşısının muhafazası için gerekli olan eksi 80 derece soğutma kapasitesine sahibiz” dedi.
Sırası gelen vatandaşlarımızı aşı olmaya bekliyoruz
Denizli’de yeterli aşı stoğu bulunmakla birlikte halen günlük açılan aşı randevularının dolmadığını vurgulayan İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Öztürk, sırası gelen vatandaşlara aşı olmaları çağrısında bulundu. Öztürk; “Aşı sırası gelen vatandaşlarımız Merkezi Hekim Randevu Sistemi (MHRS) üzerinden veya 182'den randevu alabilir, randevu oluştururken de aşı seçeneği aşamasında Sinovac veya BioNTech aşısını tercih edebilirler. Sinovac aşısını; kamu, özel, PAÜ Hastaneleri ve aile sağlığı merkezlerinde, BioNTech aşısını da Denizli Devlet Hastanesi ile Servergazi Devlet Hastanesi’nde yaptırabilirler. Kamu hastanelerimizde saat 24:00’e kadar aşı uygulamaları devam etmektedir. Unutmayalım ki; aşı ile bu salgının yıkıcı etkisi sona erecektir. Ancak halen İlimizde günlük aşı kapasitemizin yeterli dolmadığı izlenmektedir. Şu an ilimizde günde yaklaşık 4 bin aşı yapılmaktadır. Fakat bunun çok üstünde randevu kapasitemiz mevcut olup sırası gelen vatandaşlarımızı sadece kişisel sağlıkları için değil toplumsal sağlığın korunması açısından da bu randevuları doldurmaya ve aşı olmaya bekliyoruz. Hiçbir virüs bizden güçlü değildir” diye konuştu.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.