Denizli’den 4 ton meyve cips Amerika’ya gönderildi
ACIPAYAMDenizli’nin Çivril ilçesinde bulunan tesiste üretilen 4 ton meyve cips, Amerika’ya ihraç edildi.
Çivril ilçesinde bulunan Kurutma Tesisinde üretilen cipsler, dünyanın farklı ülkelerine ihracat ediliyor. Tesis sağlıklı atıştırmalık olarak üretilen 4 ton meyve cips, Amerika’ya ihraç edilmek üzere yola çıktı. Denizli’de yetişen meyvelerin de yurtdışına ihracatı sürdüğünü ve önümüzdeki günlerde tesisi büyüterek, yurt dışı pazarını daha da büyütmeyi hedeflediklerini söyleyen Köy Kooperatifleri (Köy-Koop) Denizli Birliği Bölge Başkanı Mehmet Varol yaptığı açıklamada, “Üretmiş olduğumuz ürünleri Kuru Yeşil firması ile ortak çalışmalarımız sonucunda Amerika’ya ihraç ediyoruz. Ürettiğimiz 4 ton sağlıklı atıştırmalıkları Çivril’deki Kurutma Tesisimizden Amerika’ya gitmek üzere yola çıkardık. Kalitesine ve boyutlarına göre ayırdığımız yaş meyvelerimizi kurutma işleminin ardından paketleme yaparak sevkiyata hazır hale getiriyoruz" dedi.
"Yurt dışı pazarımızı daha da büyütmeyi hedefliyoruz”
Sağlıklı ürünleri yurtdışına sevk ettiklerini anlatan Varol, "Yurt dışında, ürünlerimiz meyve cipsi ya da sağlıklı atıştırmalık olarak tüketiliyor. Amerika’ya gönderdiğimiz ürünlerimiz çilek, elma, incir ve erik kurusu olmak üzere toplamda 4 ton ürünümüzü 1 konteyner şeklinde gönderdik. Ayrıca ülkemizde de satışlarımız devam ediyor. Kurutulmuş elma, armut, portakal, cennet hurması ve benzeri ürünlerimiz yoğun bir ilgi ile karşılanıyor. Önümüzdeki günlerde tesisimizi büyüterek, yurt dışı pazarımızı daha da büyütmeyi hedefliyoruz” şeklinde konuştu.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.