© Haber Acıpayam 2022

Denizlili yazar, Sefer Ekşi Öykü Yarışmasında 3. oldu

 Denizlili öykü yazar Abdülkadir Uslu, “Kırmızı” öyküsüyle Sefer Ekşi 9. Kültür ve Sanat Ödülleri Öykü Yarışmasında 3.’lük ödülünü aldı.
Köklü bir anlatı geleneğine dayanan Türk öykücülüğünün genç kuşaklarca da sürdürülmesini sağlamak, Türk dilini tüm anlatım olanaklarıyla kullanmak ve geliştirmek amacıyla Fazilet ve İlim Vakfı tarafından dokuz yıldır düzenlenen öykü yarışmasının 2020 ödülleri açıklandı.
Her meslekten Türkiye içinden ve dışından dileyen amatör ve profesyonel yazarların katılabildiği Sefer Ekşi 9. Kültür ve Sanat Ödülleri Öykü Yarışmasının bu seneki konusu “Merhamet” idi. Daha önce katılıp ödül alanlar katılamadığı yarışmada, akademisyenlerden ve profesyonel yazarlardan oluşan seçici kurulun değerlendirdiği “Merhamet”i işleyen öykülerden yedisine ödül verildi. Değerlendirme sonucunda ilk üçe giren öykülerin yanı sıra dört öyküye de mansiyon ödülü verildi.

Denizlili öykü yazarı Abdülkadir Uslu’nun “Kırmızı” adlı öyküsü üçüncülüğe değer bulundu.
Kısa öykü dalında 8 ödülü olan Abdülkadir Uslu, “Aydınlık Sineması” öykü kitabı ile de “1. Arif Baş Öykü Ödülü” 3.lük ödülünü de almıştı.
Abdülkadir Uslu’nun aralarında Aydınlık Sineması, Kar Vakti, Hüsnüyusuf ve Umuda Dönüş öykü kitaplarının da olduğu yayınlanmış 11 kitabı bulunuyor.
Ödül kazanan yarışmacıların ödülleri 17 Kasım 2020, saat 12.00'de "Kuruçeşme Selami Ali İlim ve Fazilet Vakfı Eğitim Kurumları’nın İstanbul’daki merkezinde takdim edilecek.

İlginizi Çekebilir

Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.

Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu

Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.

Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı

Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek

Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu

Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı

Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.

Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi

Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.

TÜM HABERLER