© Haber Acıpayam 2022

Denizlililer, Büyükşehir’in aşure hayrında buluştu

Denizli Büyükşehir Belediyesinin Muharrem ayında geleneksel olarak düzenlediği aşure hayrı Bayramyeri Meydanı’nda gerçekleştirildi. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, binlerce Denizlilinin katıldığı programda vatandaşlara aşure ikram etti

Denizli Büyükşehir Belediyesi, her yıl geleneksel olarak düzenlediği aşure hayrını bu yıl da sürdürdü. Bayramyeri Meydanı’nda düzenlenen programa, Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Vali Yardımcısı Mehmet Okur, AK Parti Denizli İl Başkanı Yücel Güngör, MHP Denizli İl Başkanı Mehmet Ali Yılmaz, davetliler ve binlerce vatandaş katıldı. Başkan Osman Zolan ve protokol üyeleri binlerce Denizlilinin katıldığı programda vatandaşlara aşure ikram etti.

Başkan Zolan, yaptığı açıklamada, tüm hemşehrilerinin ve İslam aleminin Muharrem ayını tebrik ederek, “Bizi biz yapan değerlerimiz vardır. Bunlara sahip çıkmak, yaşatmak ve geleceğe aktararak korumak gerekir” dedi. Bu değerlerden bir tanesinin de aşure geleneği olduğunu belirten Başkan Zolan, “Aşure hayrı Muharrem aylarında yüzlerce yıldır yapılır. Her evde pişer, komşulara dağıtılır. Bu aslında dayanışma, kardeşlik ve bir arada yaşamanın göstergesidir” dedi.

Vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi
Her yıl olduğu gibi bu yılda çok özel bu geleneği yaşatmaya devam ettiklerini kaydeden Başkan Zolan, şöyle konuştu:
“Her sene olduğu gibi vatandaşlarımızın yoğun bir ilgisi var. Bu ilgi değerlerimizle bütünleştiğimizi gösteriyor. Allah’ım yarınımızı bugünümüzden daha iyi eylesin, inşallah birlik ve beraberlik içinde nice güzellikleri hep beraber yaşamayı nasip etsin. Aşure hayrına katılan tüm vatandaşlarımıza ve siz değerli basın mensuplarımıza çok teşekkür ediyorum.”

İlginizi Çekebilir

Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı

Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.

Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.

Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.

Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu

Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı

Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.

Acıpayam Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı

Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında kursiyerlerin yıl boyunca el emekleri ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerinin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.

TÜM HABERLER