© Haber Acıpayam 2022

Denizli'nin değerleri geleceği ile buluşacak

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Kültür ve Turizm Bakanlığı Kültür Varlıkları ve Müzeler Genel Müdürlüğü, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi işbirliği ile Denizli Kent Müzesi olması planlanan eski endüstri meslek lisesinde (taş binalar) incelemede bulundu. Taş binalarda bir süre incelemede bulunan Başkan Zolan, burada yaptığı açıklamada, cumhuriyetin erken döneminde yapılan yapının uzun süre Endüstri Meslek Lisesi olarak hizmet verdiğini anlattı. Yeni okulların yapılmasıyla meslek lisesinin başka alanlara taşındığını ifade eden Başkan Zolan, "Burası taş atölyeler diye anılan ve cumhuriyetin ilk yıllarında yapılan mimari eserlerden birisi. Geçmişiyle önemli bir yere sahip olan yapımızı Kültür Bakanlığı, Denizli Valiliği ve Denizli Büyükşehir Belediyesi olarak birlikte imzaladığımız protokolle kent müzesi haline getirme konusunda çalışmalara başlayacağız. Denizlimizin geçmişini, geleneklerini, yaşantısını ve her türlü folklorunu burada vatandaşlarımıza sunmayı arzuluyoruz" dedi.

 

"Denizlimiz alternatif turizm boyutuyla birçok seçeneğe sahip"

 

"Günümüz geçmiş ile koptuğunda anlamsızlaşabiliyor ve köklerinden kopabiliyor" diyen Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Gençlerimize geçmişi aktarmamız gerekiyor. Bunun da en önemli araçlarından birisi müzelerdir. Denizlimizin bu güzelliklerini gençlerimize ve geleceğe aktarabilmenin gayreti içerisindeyiz. Yakın zamanda başlayacağımız restorasyon ile birlikte burayı Denizlimizin hizmetine sunacağız." Denizli'nin bir turizm kenti olduğunu, kentin yılda 2,5 milyonun üzerinde turist ağırlandığını belirten Başkan Zolan, "Denizlimiz alternatif turizm boyutuyla da birçok seçeneğe sahip. Pamukkalemiz, termal su kaynaklarımız, antik kentlerimiz, yamaç paraşütü gibi birçok farklı alanda turizm potansiyeline sahibiz. Kent müzesi ile de hem misafirlerimize hem de Denizlili vatandaşlarımıza değerlerimizi sunacağız. Üç kurumun ortak bütçesi ile bu işin üstesinden geleceğiz. Şehrimize ilk kent müzemizi ve önemli bir güzelliği de kazandırmış olacağız" dedi.

 

Denizli Kent Müzesi   

 

2 bin 570 metrekare kapalı alana sahip olacak kent müzesinde Cumhuriyet döneminden Osmanlı'ya, Denizli'nin mutfak kültüründen Denizli efelerine kadar birçok değer yer alacak. Hane kültürü canlandırma odaları, Denizli mutfak kültürü, Milli mücadelede Denizli, Denizli'nin ileri gelenleri, Denizli'nin ilkeleri, Denizli tarihi, Atatürk'ün büyük Ege gezisi, Geç Osmanlı - Erken Cumhuriyet döneminde bölgede tarım, sanayi, ekonomi ve sosyal hayat, Denizli efeleri, Denizli el sanatları, Osmanlı'dan günümüze dokuma, kumaşçı dükkanı, geçmişten günümüze Denizli geleneksel zanaatlar, ticari hayat, Denizli evleri, Denizli mimarisi ve Denizli'nin simgeleri gibi onlarca değer Denizli Kent Müzesi'nde sergilenecek.

 

İlginizi Çekebilir

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER