Denizli’nin en büyük içme suyu deposu inşa ediliyor
ACIPAYAMDenizli’nin merkezine yeterli su temini sağlamak için Çakmak Mahallesi’nde inşa edilmeye başlanan 10 bin metreküplük içme suyu deposunda çalışmaların aralıksız devam ettiği belirtildi.
Tarım ve Orman Bakanlığı Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü, tarımda modern sulamayı yaygınlaştırmak, toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak ve yerleşim yerleri ile tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak için tüm gücüyle çalışırken, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla da suyun her damlasına sahip çıkıyor.
Denizli’de içme suyu projesi çalışmalarını aralıksız sürdüren DSİ, en büyük içme suyu deposu inşaatı çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.
Küresel ısınma ve iklim değişikliği sonucunda suyun önemi ile birlikte korunması ve depolanması her geçen gün büyük önem arz ettiğini vurgulayan DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta, Denizli’nin merkezine yeterli su temini sağlamak için Çakmak Mahallesi’nde 10 bin metreküplük içme suyu deposu inşaatı çalışmaları aralıksız devam ettiğini ifade etti. Tesisin Denizli’nin en büyük içme suyu deposu olacağına işaret eden Balta, proje kapsamında hayata geçirilecek imalatlar neticesinde içme suyunun Denizli şehir merkezi ve civar yerleşim yerlerine verilmesinde önemli yardımcı ünite olduğunu vurguladı.
Hedef 2023 yılı sonu
Çakmak deposu içme suyu tesisinde gelinen son aşamaya ilişkin bilgiler veren DSİ Genel Müdürü Mehmet Akif Balta; “80 milyon liralık dev projede, bugüne kadar betonarme inşaatı tamamlanmış olup, mekanik ve elektrik işleri devam etmektedir. 2023 yılı sonunda tesisi Denizlili hemşerilerimizin hizmetine sunmayı planlıyoruz” dedi.
İlginizi Çekebilir
Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada
Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.
Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti
Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.
Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş
Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.
Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.
Çöplük yangını Tavas Belediyesi ve ormancıların çabaları sonucu söndürüldü
Denizli’de eskiden çöp depolanan alanda yangın meydana geldi. Yangına Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve Tavas Belediyesi ekipleri müdahale etti. yangın saatlerce süren çabalar sonucunda kontrol altına alındı.