Denizli’nin merkezine bırakılan sefer tası korku dolu anlar yaşattı
ACIPAYAMDenizli’nin simgesi olan cam horoz heykelinin yakınına bırakılan boş sefer tası, bomba paniğine neden oldu. İhbarın BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin belediye ziyareti esansında yapılması, ekipleri teyakkuza geçirdi.
Olay, saat 11.30 sıralarında Denizli Büyükşehir Belediyesi binasının da bulunduğu Delikli Çınar Meydanı’nda meydana geldi. Edinilen bilgiye göre, Denizli'nin en işlek noktası olan ve kentin sembolü cam horoz heykelinin bulunduğu alandaki bir direğin dibindeki panonun üzerinde bir sefer tası olduğunu gören vatandaşlar, 112 Acil Çağrı Merkezine ihbarda bulundu. İhbarın Büyük Birlik Partisi Genel Başkanı Mustafa Destici'nin Denizli Büyükşehir Belediyesine gerçekleştirdiği ziyaret esnasında yapılması, ekipleri teyakkuza geçirdi. İhbar üzerine bölgeye çok sayıda polis ekibi sevk edildi. Meydana çıkan yollar dört taraftan da kapatılırken, bölgedeki yaya trafiği engellendi.
Uzaktan yapılan kontrolde durumu şüpheli görülen sefer tası için kontrollü şekilde patlatma kararı aldı. Özel kıyafetli bomba imha uzamanı tarafından müdahale edilen sefer tası, kontrollü bir şekilde patlatıldı. Patlama sonrasında sefer tasının boş olduğu tespit edildi. Konuyla ilgili ekiplerce soruşturma başlatıldı.
Destici'nin çıkışı yarım saat ertelendi
Öte yandan, bir dizi program dahilinde Denizli’de olan BBP Genel Başkanı Mustafa Destici'nin, bomba ihbarı yapıldığı esnada alanda bulunan belediye hizmet binasında Belediye Başkanı Osman Zolan’ı ziyaret ettiği öğrenildi. İhbar nedeniyle Destici'nin binadan ayrılışının yarım saat ertelendiği bildirildi. Patlama sonrasında olay yerine gelerek ekiplerden bilgi alan Destici, daha sonra sonrasında kentin sembolü olan horoz heykelinde Başkan Zolan ile birlikte fotoğraf çektirdi.
İlginizi Çekebilir
Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.
Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu
Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.
Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı
Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek
Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu
Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı
Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.
Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi
Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.