© Haber Acıpayam 2022

Denizli’ye zirai don uyarısı

Denizli ve çevre illerde önümüzdeki hafta ortasına kadar etkili olması beklenen zirai don hadisesine karşı uyarı yapıldı.

Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü Bölge Tahmin ve Erken Uyarı Merkezinden yapılan son değerlendirmelere göre, Denizli ve çevre illerin yüksek kesimlerinde zirai don hadisesi bekleniyor. Hava sıcaklığının hissedilir derecede azalarak mevsim normallerinin altına düşeceği tahmin ediliyor. Buna bağlı olarak Meteoroloji 5. Bölge Müdürlüğü, zirai don riskinin gelecek hafta ortasına kadar devam edeceği tahmin edildiğinden tarımsal faaliyetlerle uğraşan vatandaşlarımızın kendi bölgelerindeki tahmin ve uyarıları dikkatle takip etmeleri konusunda tedbirli olunması gerektiğini bildirdi. Bölgedeki zirai don riskinin 18 Ekim Cuma gece 00.00’da etkisini göstererek 23 Ekim Çarşamba sabah 09.00’ kadar süreceği belirtildi.

İlginizi Çekebilir

Acıpayam KETEM hizmete açıldı

Kanser hastalığının erken teşhisi ve hastalıkla mücadelede önemli bir yer tutan Kanser Erken Teşhis Tarama ve Eğitim Merkezlerine (KETEM) Denizli’de bir yenisi daha eklendi. Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi bünyesinde bulunan KETEM’e Sağlık Bakanlığı tarafından alınan mamografi cihazının gelmesiyle birlikte Denizli’deki KETEM sayısı 5’e yükseldi.

Kantincinin oğlu, müdürü ceza ve tahliye kararı için vurmuş

Denizli'de öğrencilerini taciz ettiği ve kendisine "Kan akacak" diyerek tehdit etmesi üzerine kantin işletmecisinin oğlu hakkında şikayette bulunan okul müdürünün silahlı saldırıya uğraması hakkında eğitimciler eylem yaptı.

Okul müdürünü üç çocuğunun gözü önünde vurduğu anları kayda aldırdı

Denizli'nin Merkezefendi ilçesinde üç çocuğunu okula götürmek için arabasına bineceği sırada silahlı saldırıya uğrayan okul müdürü, bacaklarından yaralandı. Çocukların gözü önünde müdürü vuran saldırgan, o anları kayda aldırdı.

Gece kaza yapan iki gencin cenazesi sabah bulundu

Denizli’de gece saatlerinde sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybetmesi sonucu dereye uçtu. Kaza yapan gençlerin cansız bedenleri sabah saatlerinde bulundu.

Çekirdeksiz üzümler koruma altında

Denizli’nin Buldan ilçesinde yetiştirilen meşhur çekirdeksiz Sultaniye üzümler, örtü altına alınarak korunuyor.

Soba kurbanı anne kızdan geriye hatıralar kaldı

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde aynı evde yaşayan 94 yaşındaki anne ve özel birey kızı, sobadan sızan karbonmonoksit gazından zehirlenerek hayatını kaybetti. Yaşama birlikte tutunan anne kızdan geriye birlikte çekilmiş fotoğrafları kaldı.

TÜM HABERLER