Denizli’yi tanıtmak için her hafta farklı bir rotaya yürüyorlar
ACIPAYAMDenizli’nin doğal güzelliklerini tanıtmak için her hafta sonu farklı bir bölgeye doğa yürüyüşü düzenleniyor.
Denizli’nin doğal güzelliklerini tanıtmak için her hafta sonu farklı bir bölgeye doğa yürüyüşü düzenleyen Denizli Doğa Yürüyüş Spor Kulübü Derneğinin (DOĞADEN) son rotası Beşparmak Dağı üzerinde kurulu ters laleleriyle ünlü Bozkurt ilçesine bağlı Hayrettin Mahallesi oldu. Bozkurt ilçesinden yürüyüşe başlayan dağcılar, ormanlık alandan yaklaşık 10 kilometrelik yürüyüşle Hayrettin Mahallesi’ne ulaştı. Yürüyüşü tamamlayan dağcılar, mahalle meydanında kurulu cıngırağa binerek gönüllerince eğledi.
Yürüyüşe katılan dağcıların ters lale, nergis ve sümbül tarlalarını da yakından görme imkanına kavuştuğunu belirten Başkan İbrahim Yavuz Keskin, “Kulüp olarak bu hafta ters laleleriyle ünlü Bozkurt ilçesine bağlı Hayrettin Mahallesi’ne doğa yürüyüşü düzenledik. Yaklaşık 60 dağcı yürüyüşümüze katıldı. Ormanlık alan içinden çok eğlenceli bir parkurla Beşparmak Dağı’nın zirvesindeki Hayrettin Mahallesi’ne ulaştık. Mahallenin meydanında daha önceden düzenlenen festivalde kullanılmak üzere kurulu cıngırak dağcılarımızın ilgisini çekti. Yürüyüşü bitiren dağcılarımız çıngırak üzerinde dönerek çocuklar gibi eğlendi. Yürüyüşümle birlikte unutulmaya yüz tutmuş çıngırak geleneğimizi de tekrar yaşatmış olduk. Çok güzel bir yürüyüş oldu. Katılımcılara teşekkür ederim” dedi.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de fırtına ağaçları devirdi, çatıları uçurdu
Meteoroloji’nin kuvvetli rüzgar uyarısının ardından Denizli’de akşam saatlerinden itibaren etkili olan şiddetli rüzgar, kent merkezinde ağaç devrilmelerine ve çatı uçmalarına neden oldu. Lüks bir aracın üzerine düşen ağaç maddi hasara yol açtı.
Meteoroloji Denizli için fırtına uyarısında bulundu
Meteoroloji, Denizli’de güney yönlerden esecek kuvvetli rüzgar ve fırtına nedeniyle ulaşımda aksamalar ve çatı uçmaları gibi olumsuzluklara karşı vatandaşları uyardı.
Denizli’de yanıltıcı sosyal medya paylaşımına soruşturma
Köpeğe uygulanan şiddet içeren bir videoyu Denizli’de yaşanmış gibi sosyal medya hesabından paylaşan kişi hakkında soruşturma açıldı.
Mesaiye giden memurlar üzüm bağına uçtu; 25 yaralı
Denizli’den Buldan’da görev yapan memurları mesaiye yetiştirmek için yola çıkan servis, kontrolden çıkarak üzüm bağına uçtu. Kazada yaralanan 25 kişiden birisinin durumunun ağır olduğu öğrenildi.
Sobadan zehirlenen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde yalnız yaşayan 66 yaşındaki yaşlı adam sobadan sızan karbon monoksit gazı nedeniyle yaşamını yitirdi.
Kendisini eve bırakan arkadaşının kullandığı aracın altında kaldı
Denizli’de eğlence mekânından çıkan 56 yaşındaki öğretmen, kendisini eve bırakan arkadaşının geri manevra yaptığı otomobilin altında kalarak hayatını kaybetti.