© Haber Acıpayam 2022

Deve güreşi heyecanı Denizli’de

Denizli’de hayata geçirdiği fiziki yatırımların yanında sosyal ve kültürel projelere de büyük önem veren Denizli Büyükşehir Belediyesi, Yörük kültürünün önemli bir geleneği olan deve güreşleri düzenliyor. Yörük kültürünü yaşatmak ve gelecek nesillere aktarmak amacıyla, 27 Şubat 2022 Pazar günü Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde (Albayrak Meydanı altı)deve güreşi heyecanı yaşanacak. Denizli'nin yanı sıra Aydın ve Muğla başta olmak üzere çevre illerden gelecek 140 pehlivan deveGeleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde kıyasıya mücadele edecek. Denizli ve Ege Bölgesi’nde Yörükler başta olmak üzere bölge halkının en büyük eğlencelerinden olan, tarihi ve kültürel öğelerin yaşatıldığı deve güreşlerine katılım ücretsiz olacak.

 

25 Şubat Cuma günü kortej yapılacak

 

27 Şubat 2022 Pazar günü Denizli Büyükşehir Belediyesi Geleneksel Türk Spor Oyunları Kompleksi'nde gerçekleştirilecek deve güreşleri öncesi kortej düzenlenecek. Organizasyonda mücadele edecek develerin de katılacağı kortej 25 Şubat Cuma günü saat 14.30'dayapılacak. Bayramyeri Meydanı’ndan başlayacak kortej 15 Temmuz Delikliçınar Şehitler Meydanı'nda son bulacak. Renkli görüntülere sahne olacak kortejde pehlivan develer boy gösterecek. Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,ücretsiz organizasyona tüm hemşehrilerini davet etti. Yörük kültürünün önemli bir geleneği olan deve güreşlerinin kültürel zenginliklerin bir parçası olduğunu kaydeden Başkan Zolan, “Katılımın ücretsiz olacağı bu güzel organizasyon için tüm hazırlıklarımız tamamlandı. Şehrimiz ve çevre illerden tüm güreş severleri Pazar günü şehrimize bekliyoruz” dedi.      

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin 2025 Temmuz ayı asayiş verileri açıklandı

Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun tarafından açıklanan 2025 Temmuz ayı asayiş verilerine göre kentte bir önceki yılın aynı ayına göre malvarlığına karşı işlenen suç oranlarında yüzde 17,5 azalma yaşandığı görüldü. Kentteki trafik denetimlerinde ise 161 bin 810 araç denetiminin yapıldığı, farklı ihlallerden 736 sürücü belgesine el konulduğu belirtildi.

Serinlemek için gölete giren koca öldü, eşi son anda kurtarıldı

Denizli'nin Buldan ilçesinde eşi ile serinlemek için gölete giren adamın kaybolması üzerine yapılan arama çalışmaları sonucunda cansız bedeni ulaşıldı. Onu yardım etmek isteyen eşi ise balıkçılar tarafından kurtarıldı.

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

TÜM HABERLER