© Haber Acıpayam 2022

Domuz Deresi’ne Büyükşehir eli değiyor

Denizli Büyükşehir Belediyesi, Gerzele Mahallesi’nde doğal güzelliğe sahipDomuz Deresi’nde düzenleme çalışmalarını sürdürüyor. Denizli'nin doğal güzelliklerine sahip çıktıklarını vurgulayan Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, "Çalışmalar tamamlandığında Domuz Deresi adıyla bilinen vadimizin güzelliğine güzellik katacağız" dedi.

Park ve yeşil alanlara yaptığı yatırımlarla kişi başı yeşil alan miktarında 14 metrekareyi geçerek Türkiye’ye örnek olan Denizli Büyükşehir Belediyesi, kent merkezinde de yatırımlarına devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi bir süre önce Gerzele Mahallesi Kanyon Caddesi kenarında bulunan doğal güzelliğe sahip Domuz Deresi adıyla bilinen vadide örnek bir çalışmaya başladı. Proje kapsamında 23 bin metrekarelik alanda bin 170 metre uzunluğunda koşu ve yürüyüş parkuru, 3 adet çocuk oyun alanı, 2 adet açık alan spor aletleri alanı, gezinti yolları, oturma alanları, örnek peyzaj düzenlemeleri ve yeşil alanlarıyla bambaşka bir güzelliğe kavuşturulacak. Vatandaşların doğa ile iç içe olmasına imkan vererek keyifli bir şekilde vakit geçirmelerine imkan sağlayacak Domuz Deresi Vadisi, hem mahalle sakinlerinin sosyal ve dinlenme ihtiyaçlarını karşılayacak hem de Denizli’nin uğrak mekanlarından biri olacak. Projenin tamamlanmasının ardından Domuz Deresi Vadisi, vatandaşların sağlıklı ve temiz bir havada güzel vakit geçirmesine olanak sağlamanın yanı sıra doğal güzelliği ile ziyaretçilerini kendine hayran bırakacak.

 

Domuz Deresi’nin güzelliğine güzellik katacağız

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli'nin doğal ve tarihi değerleriyle çok büyük bir turizm potansiyeline sahip olduğunu söyledi. Kent merkezinde doğayla iç içe kalmış bir güzelliği kente kazandıracak olmanın mutluluğunu yaşadıklarını ifade eden Başkan Zolan, "Çalışmaları tamamladığımızda 7’den 70’e her vatandaşımızın huzur bulacağı, sevdikleriyle güzel vakitler geçirebileceği bir rekreasyon alanına daha kavuşuyoruz. Domuz Deresi’nin güzelliğine güzellik katacağız " dedi.

 

 

 

İlginizi Çekebilir

Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua

Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER