Domuz gribi ile soğuk algınlığını ayırt etmek tedaviyi hızlandırıyor
ACIPAYAMDenizli Özel Egekent Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, domuz gribi ile soğuk algınlığını ayıt etmenin tedaviyi hızlandıracağına işaret ederek; "Domuz gribi şüphesi olan kişilerin mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurması gerekir" dedi.
Özel Egekent Hastanesi Dahiliye Uzmanı Dr. Ahmet Bilge, domuz gribi ile soğuk algınlığının belirtileri arasındaki farklara dikkat çekti. Uzm. Dr. Ahmet Bilge, "Domuz gribi genellikle ani başlangıçlı yüksek ateş, baş ağrısı, kas ve eklem ağrıları gibi daha şiddetli semptomlarla seyreder. Soğuk algınlığında ise genellikle burun tıkanıklığı, hafif öksürük ve boğaz ağrısı gibi daha hafif belirtiler ön planda olduğu için hastalar genellikle daha az rahatsızlık hisseder" diye konuştu.
"Domuz gribi ciddi sonuçlar doğurabilir"
Domuz gribinin solunum yolu enfeksiyonu olarak daha ciddi sonuçlar doğurabileceğini vurgulayan Uzm. Dr. Ahmet Bilge, "Özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan bireylerde, yaşlılarda ve kronik hastalığı bulunanlarda komplikasyon riski daha yüksek olabiliyor. Soğuk algınlığı ise genellikle kendiliğinden geçiyor. Bununla birlikte, domuz gribi şüphesi olan kişilerin mutlaka bir sağlık kuruluşuna başvurması gerekiyor" ifadelerini kullandı.
"Aşılanma yayılmayı önlüyor"
Aşılamanın önemine de değinen Uzm. Dr. Ahmet Bilge, şu uyarılarda bulundu:
"Domuz gribine karşı aşı olmak, hastalığın yayılmasını önlemede etkili bir yoldur. Ayrıca, hijyen kurallarına uyulması ve kalabalık ortamlardan kaçınılması da enfeksiyon riskini azaltmada önem taşıyor. Bu nedenle, bireylerin sağlıklarını korumak için dikkatli olmaları gerekiyor"
İlginizi Çekebilir
Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı
Denizli'de direksiyon kursuna giden genç fizyoterapistin yaya geçidinden yolun karşısına geçeceği sırada araçla çarparak ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücü tutuklandı.
Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 2 yıl önce asma yaprağı toplamaya gittiği tarlada öldürülen Hatice Baysal cinayetinde, tutuklu şüpheliye ait HTS kayıt kayıtlarının incelenmesine karar verildi.
5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, su borusu döşemek için açılan çukurda bulunan toprak tüpten insana ait olduğu belirlenen kemik parçaları çıktı. Kemiklerin milattan önce 1500 yılına ait olduğu değerlendirilirken, 4 küpün daha belirlendiği bölgede kazı çalışması başlatıldı.
Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü
Denizli'de 30 işyerinin bulunduğu eski fabrika yerleşkesinde çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Tekstil, marangoz, mobilya ve cam imalathanelerinin bulunduğu işyerlerindeki yangına çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edilirken, ilk belirlemelere göre 6 dükkan zarar gördü.
Denizli'de ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi
Denizli'de evinin bahçesindeki ağacı budamak isterken aşağıya düşen kadın olay yerinde yaşamını yitirdi.
Bel fıtığı tedavisinde gelişen yeni yöntemler hastanın konforunu artırıp, yatış süresini azalttı
İlk bel fıtığı ameliyatından günümüze kadar gelişen bel fıtığı ameliyatı yöntemleri hakkında bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yasin Levend Özçelik, " Hastanın konforunu artırıcı, daha az hastanede kalma süresini sağlayan yöntemler de geliştirildi" ifadelerini kullandı.