DTO Başkanı Erdoğan’dan finans desteği arayanlara müjde
ACIPAYAM İşletmelerin ve KOBİ’lerin Rekabet Edebilirliği Programı kapsamında kredi paketi hazırladı. Denizli Ticaret Odası Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, "Finans ihtiyacı duyan sektörlerimizin finansmana erişiminde en önemli destekçilerinden biri durumundaki KGF, bankalar aracılığıyla KOBİ'lerimize bir fırsat daha tanıdı; isteyenlere 1 yılı ödemesiz 36 aydan 60 aya kadar vade ile, 1 milyon 125 bin liraya kadar kredi kullandıracak. İhtiyaç duyan firmalarımız, bu imkânı değerlendirmeli" dedi.
DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, şartları uyan DTO üyelerini Kredi Garanti Fonu’nu (KGF) kullanmaya davet etti. Rekabet Edebilirliği Programı kapsamında KGF ile protokol imzalayan bankalar tarafından KOBİ’lere yaklaşık 7,5 milyar TL’lik kredi kullandırması bekleniyor. DTO Yönetim Kurulu Başkanı Uğur Erdoğan, KOBİ’lerin yüzde 80 KGF kefaletiyle kullanacakları yeni kredinin faizinin piyasa şartlarına bağlı olarak bankalar tarafından belirleneceğini söyledi. Başkan Erdoğan, "İşletmelerin nakit akışının, üretiminin ve istihdamının sürdürülebilirliği açısından, finansmana erişimin son derece önemli olduğunun farkındayız. Bu projenin ana amacı da, KOBİ’lerimizin üretim, istihdam ve ticari rekabeti sürdürebilmeleri ile finansal güçlerini artırmak. Başvurular, kabul edilmeye başlandı. 1 Nisan 2022'ye kadar da devam edecek" dedi.
Öte yandan, Avrupa Yatırım Fonu kaynaklarından faydalanılan projede, azami kefalet tutarı 900 bin TL, azami kefalet oranı ise yüzde 80 ve yararlanıcılarda Türkiye Cumhuriyeti Kanunlarına göre kurulmuş, KOBİ tanımına sahip gerçek ve tüzel kişi işletmelerden biri olması şartı aranıyor.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de feci kaza: Baba ve oğlu hayatını kaybetti
Denizli'nin Tavas ilçesinde kamyonetin karşı şeride geçerek minibüsle çarpışması sonucu meydana gelen kazada baba ve oğlu yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.
Balıkları kurtarmak isterken sele kapılarak hayatını kaybetti
Denizli'nin Çameli ilçesinde balık çiftliğinde çalışan arkadaşına sel nedeniyle kapanan kanalları açması için yardıma giden 3 çocuk babası adam, akıntıya kapılarak hayatını kaybetti.
Denizli için sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.