Dumanı fark eden baba, ailesini alevlerin kıyısından kurtardı
ACIPAYAM Denizli’de akşam saatlerinde 4 katlı apartmanın çatı katı alevlere teslim oldu. Dumanı fark ederek ailesini alevlere mahkum olmaktan son anda evin babası kurtardı. Aile üyeleri yanan evlerini gözyaşları ile izlemesi yürekleri burktu.
Olay, Pamukkale ilçesi Siteler Mahallesi İncilipınar Caddesinde meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, akşam saatlerinde 4 katlı apartmanın çatı katında bir anda alevler yükseldi. Evde elektriklerin kesildiğini fark eden Naki Nuri isimli vatandaş dairesindeki diğer odaya baktığı sırada dumanları fark etmesiyle eşi ve çocuğunu alarak dışarıya çıktı. 4. Kattan aşağıya inen Nuri ailesi diğer apartman sakinlerini yangın çıktığı konusunda uyararak evlerini boşaltmasını istedi. Çevredeki vatandaşların ihbarı üzerine bölgeye çok sayıda itfaiye ve polis ekibi sevk edildi. Apartman sakinlerini tahliye edilmesine yardımcı olan polis ekipleri diğer yandan ise meraklı vatandaşları olay yerinden uzaklaştırmada güçlük çekti. Geceyi aydınlatan alevlere müdahale eden itfaiye ekipleri kısa süre içerisinde yangını kontrol altına aldı.
“Dumanı fark edince çocuğumu aldım ve çıktım”
Alevlerin kontrol altına alındığı binada ilk belirlemelere göre elektrikli ısıtıcıdan kaynaklı yangın çıktığı belirlendi. Eşi ve çocuğu ile alevlere teslim olan evini izleyen aile ise gözyaşlarına hakim olamadı. Elektriklerin kesilmesi ile yangını fark eden baba Naki Nuri, ailesini alevlerin kıyısında alarak dışarıya çıkarttı. Olayı anlatan Naki Nuri, “Evde yatıyorduk, elektrikler gitti. Diğer odaya gidip baktığımda duman çıkıyordu. Dumanı görünce çocuğumu aldım. O sırada ev yanmaya başladı zaten. Önce elektrikler gitti, sonra ev yanmaya başladı. Sonra komşularımı uyardım” dedi.
Öte yandan, yangının kesin çıkış sebebi ise itfaiye ekiplerinin hazırlayacağı rapor sonucunda ortaya çıkacağı öğrenildi.
Olayla ilgili soruşturma başlatıldı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Toprak, 7 yaşında dünya üçüncüsü oldu
Denizli’nin 7 yaşındaki minik yeteneği Toprak Çınar Çon, İstanbul’da yapılan Dünya Dans Sporları (WDSF) Karayip Dansları Dünya Şampiyonasında 3. oldu.
Ünlü markalar uygun fiyatlarla Denizlilerle buluşuyor
Denizli'de haftanın 4 günü açık olan Cinkaya Alışveriş Merkezi dünyaca ünlü markaların üretim fazlası ürünleri vatandaşlarla buluşturuyor. Uygun fiyatları ve geniş ürün yelpazesiyle dikkat çeken alışveriş merkezi her yaştan vatandaşın uğrak noktası haline geliyor.
Denizli'de 5.6 büyüklüğünde deprem senaryosu tatbikatı
Denizli’de gerçekleştirilecek yerel düzey masabaşı ve saha tatbikatında 5.6 büyüklüğündeki deprem senaryosu canlandırıldı. 5 ilçede yıkımın yaşandığı senaryoda, enkaz altında kalan vatandaşlar kurtarıldı.
Yoldan çıkan otomobil ters döndü; 1 yaralı
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde seyir halindeyken hakimiyetini kaybetmesi sonucu yoldan çıkarak yan yatan otomobil hurdaya döndü. Araç içinde sıkışan sürücü, itfaiye ekiplerince kurtarılarak en yakın hastaneye sevk edildi.
Denizli'nin yüksek kesimlerinde kar yağışı başladı
Denizli'de günlerdir devam eden sağanak yağışın ardından yüksek kesimlerde kar yağışı başladı.
Denizli Kitap Fuarı ziyaretçi akınına uğruyor
Denizli’de sekizinci kez düzenlenen Denizli Kitap Fuarı, 7 Aralık Pazar günü sona erecek. Kentin en önemli kültürel etkinliklerinden biri haline gelen ve on binlerce ziyaretçiyi ağırlayan fuar, son haftasında da ünlü yazarlar, söyleşiler ve özel etkinliklerle kitapseverleri buluşturacak.