Elektrikli araçlar için hızlı şarj istasyonu hibe müracaatları başladı
ACIPAYAMSanayi ve Teknoloji Bakanlığı tarafından girişimcilerin hızlı şarj istasyonu yatırımı yapmasını sağlamak üzere “Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonları Hibe Programı” müracaatları başladı. Toplam bütçesi 300 milyon TL olan hibe desteği ile 81 ilde bin 560 noktada hızlı şarj istasyonu kurulumu sağlanması projesi başvuruları, 15 Haziran 2022 tarihine kadar devam edecek.
Çağrı çerçevesinde, elektrikli araçlar için şarj istasyonlarının kurulumuna yönelik tüzel kişilerce yapılacak müracaatlar destekleneceği duyuruldu. Ülkede elektrikli araçların şarj altyapısını oluşturmak için kritik bir adım olan hibe programı ile Togg’un şarj altyapısına da destek verilmiş olacak. Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı’nın ‘Teknolojik Ürün Yatırım Destek’ programı çerçevesinde 15 Nisan 2022 tarihi itibarıyla devreye alınan ‘Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonları Hibe Program’ı 15 Haziran 2022 tarihine kadar başvuru yapılabilecek. Toplam bütçesi 300 milyon TL olan hibe desteği ile 81 ilde bin 560 noktada hızlı şarj istasyonu kurulumu sağlanacak. Yatırımcılar, programdan ünite başına 250 bin liraya kadar destek alabilecek. Ayrıca şarj ünitesinin yerli malı belgesine sahip olması durumunda artı yüzde 20 destek verilecek. Destek kararı verilen Yatırım Projeleri çerçevesinde, kurulan şarj istasyonlarındaki şarj ünitesi ile dağıtım trafosu yatırımları için makine ve teçhizat desteği sağlanacak.
Hibe programından yararlanmak isteyen yatırımcılar, ‘Elektrikli Araçlar İçin Şarj İstasyonları Çağrısı’nın Ek-1’inde yer alan ve yatırım yapmak istedikleri ilin grubunda bulunan diğer illerde de belirtilen sayıda ve lokasyonda üniteyi kurmak zorunda. Şarj istasyonu sektörü, büyüklüğün yanında, otomotiv endüstrisi üzerindeki potansiyel etkisi bakımından da önem arz etmekte. Tüketici tercihlerinde belirleyici bir etkiye sahip olacak sektör, otomotiv pazarındaki rekabeti etkileyecek, elektrikli araçlara geçişi etkileyecek. Yatırımcılar, Elektrikli Araçlar İçin Hızlı Şarj İstasyonları Hibe Programı ile ilgili detaylı bilgilerin yer aldığı resmi internet adresinden 15 Haziran 2022 tarihine kadar programa başvuru yapabilecek.
İlginizi Çekebilir
Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı
Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.
Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.
Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi
Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.
Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu
Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı
Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.
Acıpayam Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı
Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında kursiyerlerin yıl boyunca el emekleri ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerinin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.