© Haber Acıpayam 2022

Enkazdan yaralı kurtulan depremzede çocuklar, Denizli’de anneleriyle buluştu

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, Kahramanmaraş’taki depremde enkazdan yaralı olarak çıkarılan 5 yaşındaki Muhammed ve 13 yaşındaki Hüda’yı Ankara’daki tedavilerinin tamamlanmasının ardından Denizli’ye götürerek anneleri Ahlem Misto ile buluşturdu.

Ahlem Misto, Kahramanmaraş merkezli yaşanan deprem felaketinde binalarının yıkılması sonucu eşi ve çocukları ile enkaz altında kaldı. Enkaz altından anne Misto ile çocukları 5 yaşındaki Muhammed ve 13 yaşındaki Hüda yaralı kurtuldu. Eşi ise hayatını kaybetti. Enkazdan çıkarılan anne Ahlem Misto, Mersin Şehir Hastanesinde tedavi altına alınırken, çocukları ise tedavi amacıyla Ankara Bilkent Şehir Hastanesine getirildi. Çocukların sağlık durumlarının iyiye gitmesi üzerine Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından aile yakınları ile iletişime geçilerek, kimlik tespitleri yapıldı. Daha sonra bakanlığın ilgili meslek elemanlarınca yapılan sosyal inceleme sonucunda çocukların, Mersin’deki tedavisinin ardından Denizli’deki kardeşinin yanına yerleşen annelerine teslim edilmesi uygun görüldü.

Depremin ardından günler sonra anne ve çocuklar birbirleriyle hasret giderdi
Hastanede tedavisi tamamlanan Muhammed ve Hüda kardeşler Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğü görevlileri tarafından hastanedeki taburculuk işlemlerinin ardından teslim alınarak annelerine kavuşturulmaları için Denizli’ye götürüldü. Muhammed ve Hüda Denizli Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürlüğünde anneleri Ahlem Misto’ya teslim edildi. Depremin ardından günler sonra kavuşan anne ve çocukları birbirlerine sarılarak hasret giderdi. Aile bundan sonraki süreçte bakanlığın “Çocuklar Güvende” programı çerçevesinde görevli meslek elemanlarından oluşturulan ekipler tarafından takip edilecek ve aileye psikososyal destek sağlanacak.


Bakanlık, depremzede çocuklarının ailelerini tespit etme çalışmalarını sürdürüyor
Ankara Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdürü Bekir Koçyiğit, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonucu refakatçisi olamayan depremzede çocukların ailelerine teslim çalışmalarına ilişkin bilgi verdi.
Koçyiğit, Kahramanmaraş’ta meydana gelen deprem sonucu refakatsiz çocuk olarak tespit edilen 112 Acil Servisle Ankara Bilkent Şehir Hastanesi'ne getirilen çocukların güven içerisinde olduğunu belirterek, çocukların ailelerinin tespit çalışmalarının bakanlığın hastanede görev yapan meslek elemanları tarafından yapıldığını anlattı. İl Müdürü Koçyiğit, Muhammed ve Hüda Misto kardeşlerin ailelerinin tespit çalışmalarının SOYBİS, MERNİS ve Milli Eğitim Bakanlığının sistemi üzerinden yürütüldüğünü belirterek, kayıtların ve çocukların ifadelerinin eşleştirilmesi sonucu anneleriyle buluşturulacağını ifade etti.

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER