© Haber Acıpayam 2022

Ev araba parasına güvercin

 Denizli’de 30 yıldan bu yana güvercin besleyen Adem Benzeyen, ana vatanı Hindistan olan Türkiye şampiyonu ‘Mantolu’ güvercinlerini ev arabayla değişmiyor.
Denizli’de 30 yıldan bu yana güvercin besleyen 40 yaşındaki Adem Benzeyen, Türkiye’nin çeşitli illerinde düzenlenen güvercin güzellik yarışmaları ve festivallere katılıyor. Anavatanı Hindistan olan ‘Mantolu’ cinsi güvercinleriyle 2015 -2019 yılları arasında yurt içinde düzenlenen yarışmalara katılan Benzeyen, 100’den fazla kupa ve madalya kazandı.

Denizli’nin ismini duyurdu
Pamukkale ilçesine bağlı Akhan Mahallesi’nde güvercin çiftliği de bulunan Adem Benzeyen, hobi olarak kuş besleyip üretmeye devam ediyor. Şampiyon kuşlarına severek baktığını Denizli’ye has Azman, Dolapçı ve Dönek cinsi güvercinlerinin bulunduğunu anlatan Benzeyen, “Dededen kalma güvercin hastalığımız var. 30 yıldan bu yana güvercin bakıyorum. Son dönemde ilgi gören hatta bana daire ve araba teklif edenler oldu. Bu ırkımız Mantolu ırkımız Türkiye’de çok illerde kupa almış kuşlarımızdır. Lüleburgaz, Bursa, Tekirdağ’da, Çorlu’da, Muğla’da, İstanbul’da, Türkiye’nin çoğu illerinde bu kuşlar kupa aldı. Severek bakıyoruz kuşlarımıza” dedi.

Türkiye şampiyonu olan Mantolu güvercinleri için kendisine araba hatta ev bile teklif edildiğini kaydeden Benzeyen, şöyle konuştu:
“Bu kuşların anavatanı Hindistan. Kuşların özelliği Mantolu dediğimiz kepenkli kuşlar bunlar. Saç bölümleri ırkın içinde en güzel kuşlar bunlar. Yurt dışından hakemler geliyor. Puanlıyor. Türkiye’de hakem yok yurt dışından geliyor. Her gittiğimiz yarışmada birincilik, ikincilik ve üçüncülük alan kuşlar. 2015 yılında kuş yarışı maceramız başladı. 2019 yılında korona dan bitti. Festivaller olmadı. 100’e yakın kupa ve madalya kazandım. Bu kuşa meraklı olanlar ve değerini bilenler ona sahip olabilmek için araba hatta ev bile teklif ediyorlar. Ancak ben bugüne kadar hep bu teklifleri geri çevirdim. Bu kuşların değeri asla maddiyatla ölçülmez.”

İlginizi Çekebilir

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER