© Haber Acıpayam 2022

Genç Yetenekler Festivali kapılarını açıyor

Denizli’de 3 gün bilim, sanat ve teknoloji konuşulacak Denizli Büyükşehir Belediyesinin ilkini düzenlediği Genç Yetenekler Festivali 22 Aralık Cuma saat 11.00’de kapılarını açıyor. Üç gün boyunca Denizli’de bilim, sanat ve teknolojinin konuşulacağı, gençlerin bu alandaki projelerini sergileyeceği festivalin açılış konuğu Erbakan Malkoç olacak.

Denizli’de kendi imkanlarıyla çalışmalar yaparak ülkemize katkı sunmaya gayret eden gençleri desteklemek, gerçekleştirdikleri projeleri sergilemek ve tanıtmalarına imkan sağlamak amacıyla Denizli Büyükşehir Belediyesince ilki düzenlenen ve 3 gün boyunca bilim, sanat ve teknolojinin konuşulacağı Genç Yetenekler Festivali başlıyor. Festival, 22 Aralık 2023 Cuma günü saat 11:00‘de Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde kapılarını açacak. Denizli Büyükşehir Belediyesi Genç Yetenekler Festivali’nde öğrenci ve gençlerin oluşturduğu 95 takım, bilim, sanat ve teknoloji alanındaki projelerini sergileyecek. Teknofest ödüllü takımların da yer alacağı festivalde; ünlü isimlerle söyleşiler, paneller, konserler, tiyatro gösterileri ve çalışma atölyeleri (workshop) düzenlenecek. Festivalin açılış konuğu otomobil sektöründe çığır açan yenilikleriyle dünyanın “Çılgın Türk” lakabı taktığıünlü isim Erbakan Malkoç olacak.

 

Başkan Zolan’dan davet

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan,festivale tüm hemşehrilerini beklediğini ifade ederek, “Söyleşilerden, panele, konserlerden tiyatro gösterimlerine birçok program ve etkinliklerin yer alacağı festivalimize başta gençlerimiz olmak üzere tüm vatandaşlarımızı bekliyorum” dedi.TÜBİTAK ve Tekonokent’in yanında gençlere ufuk olacak yerel ve ulusal arenalarda kendini kanıtlamış birçok ünlü ismin yer alacağı festivalin dolu dolu geçeceğini kaydeden Başkan Zolan, “Şerhimizde 3 gün bilim, sanat ve teknoloji konuşulacak” dedi.

İlginizi Çekebilir

Bozulan gelin arabası yoluna çekicinin üzerinde devam etti

Denizli'de düğün konvoyunda arızalanan gelin arabasının yardımına yoldan geçen çekici yetişti. Gelin ve damadın içerisinde bulunduğu araç konvoya çekici ile devam etti.

Göçükten sağ olarak kurtarılıp alkışlarla karşılanan madenci hayatını kaybetti

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, cuma günü bir krom madeninde meydana gelen göçükten 25 saat sonra sağ olarak çıkartılan işçi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yakınlarının saatlerce gelecek iyi haberi beklediği madenciden geriye, göçükten kurtarıldıktan sonra sedyede alkışlarla karşılandığı anlar kaldı

Kazazedelere yardım etmek isterken kazaya neden oldu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari araç orta refüjdeki ağaca çarparak durabildi. Kazazedeye yardım etmek için yavaşlayan kamyonete arkadan çarpan otomobildeki kadının öldüğü kazada, 4 kişi yaralandı.

Acıpayam’da zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari aracın karşı şeride geçmesi sonucu üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kadın öldü, 4 kişi yaralandı.

Denizli’de jandarma uyuşturucu tacirlerine geçit vermiyor

Denizli’de İl Jandarma ekipler tarafından uyuşturucu ticaretinin önlenmesine yönelik düzenlenen operasyonda 1 şüpheli yakalanırken, çok sayıda uyuşturucu madde ele geçirildi. Aynı zamanda adli makamlara sevk edilen şüpheli tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Buldan’daki yangın bölgesinde kökler yanmaya devam ediyor

Denizli’nin Buldan ilçesinde yaşanılan orman yangınının söndürülmesinin ardından halk arasında dikme diye tabir edilen kökler için için yanmaya devam ediyor.

TÜM HABERLER