© Haber Acıpayam 2022

Görme engelliler haftasında farkındalık etkinliği

Pamukkale Belediyesi ‘7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler Haftasında’ bir lisede farkındalık etkinliği gerçekleştirdi.

Pamukkale Belediyesi önemli bir etkinliğe daha imza attı. 7-14 Ocak Beyaz Baston Görme Engelliler haftası nedeniyle 15 Temmuz Şehitler Anadolu Lisesi Konferans Salonunda farkındalık etkinliği düzenlendi. Tören, görme engelli bireylerin yaşadıklarının daha iyi deneyimlenmesi için bir video gösterisi ile başladı. Katılımcılar gözleri bantlı bir şekilde özel hazırlanan videoyu takip etti. Ardından aynı videoyu gözleri açık şekilde izleyerek empati yapma fırsatı yakaladılar.
Bu etkinlikler sonrasında konuşma yapan Pamukkale Belediye Başkanı Avni Örki, “Ben engelli bireylerin desteklenmesi gerektiğine inanıyorum. Çünkü az önce sizlerde gördünüz, engelli bireylerimiz şarkıları, türküleri çok güzel bir şekilde söylüyorlar. Benim ezberleyemediğim kitapları muhteşem şekilde ezberleyebiliyorlar. Benim yapamadığım sporları çok iyi bir şekilde yapabiliyorlar. Bizler her zaman sizlerin yanındayız, bizler her zaman sizin başarılarınızla gurur duyuyoruz” dedi.

İlginizi Çekebilir

Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada

Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak

Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

Çöplük yangını Tavas Belediyesi ve ormancıların çabaları sonucu söndürüldü

Denizli’de eskiden çöp depolanan alanda yangın meydana geldi. Yangına Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve Tavas Belediyesi ekipleri müdahale etti. yangın saatlerce süren çabalar sonucunda kontrol altına alındı.

TÜM HABERLER