Grip aşısı zamanı geldi: Kimler ne zaman ve neden yaptırmalı
ACIPAYAMGrip ve influenza vakalarında artışların başladığı son günlerde grip aşısı uyarısı yapan Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ramazan Kenan Arıcan, "Erken aşılama ile mevsimsel dalgaya karşı güçlü bir kalkan oluşturabiliriz" dedi.
Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ramazan Kenan Arıcan, grip aşısı hakkında bilgilendirme yaptı. Sonbaharın serin rüzgarlarıyla birlikte influenza vakalarında artış gözlendiğini belirten Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Uzm. Dr. Ramazan Kenan Arıcan, "Grip vakaları her yıl Eylül sonundan itibaren yükselmeye başlıyor, en yoğun dönemimiz ise Kasım – Ocak ayları arası oluyor. Hastalık özellikle çocuklar, yaşlılar ve kronik hastalığı olanlarda ağır seyredebiliyor. Erken aşılama ile mevsimsel dalgaya karşı güçlü bir kalkan oluşturabiliriz" diye konuştu.
Risk grubundaki kişileri tek tek sıralayan Uzm. Dr. Ramazan Kenan Arıcan, "65 yaş üstü bireyler, diyabet, kalp ve akciğer hastaları, hamileler ile sağlık çalışanları mutlaka aşılanmalı. Aşının ideal olarak Ekim ayı sonuna kadar tamamlanması öneriliyor. Bağışıklık sisteminin koruyucu düzeye ulaşması için uygulamadan sonraki iki hafta kritik. Bu dönemi kaçıranların ise Aralık sonuna dek aşılanmaya devam edilebilecektir" ifadelerini kullandı.
Toplum bağışıklığının güçlenmesine dikkat çeken Uzm. Dr. Ramazan Kenan Arıcan, şu uyarılarda bulundu:
"Grip aşısı sadece bireysel değil toplumsal bir koruma sağlıyor. Aşılanma oranı arttıkça hastaneye yatış ve ağır komplikasyon riski dramatik biçimde azalıyor. Bu nedenle herkesin, özellikle risk altındaki yakınlarının sağlığı için kış gelmeden aşı randevusunu alması gerekiyor"
İlginizi Çekebilir
Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı
Denizli'de hakkında tutanak tutulan kadın hükümlünün, bilişim suçlarından sabıkalı sevgilisiyle birlikte kurduğu plan akıllara durgunluk getirdi. Tutanak yüzünden izne çıkamayan kadın ve sevgilisi, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturulan müstehcen videosu, CİMER'e yapılan sahte rüşvet suçlamaları ve sosyal medyada karalama kampanyalarıyla şantaj yaptı.
DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu
Denizli Ticaret Odası (DTO) üyesi iş insanlarından oluşan 53 kişilik bir heyet, 31 Ekim-4 Kasım 2025 tarihleri arasında Çin'in Guangzhou şehrinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin Çin ile ticaretini belirleyen Canton 2025 Sonbahar Çin İthalat ve İhracat Fuarı'na katıldı.
Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü
Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.
Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı
Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.
Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti
Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.
Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti