© Haber Acıpayam 2022

Hocalı şehitleri anılacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, tarihe kara bir leke olarak geçen Hocalı Soykırımı'nın yıldönümünde anma programı düzenleyecek. 26 Şubat Çarşamba günü 09.30'da Azerbaycan-Karabağ Parkı'ndaki Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenlenecek törene tüm vatandaşlar davet edildi.

Hocalı şehitleri anılacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, tarihe kara bir leke olarak geçen Hocalı Soykırımı'nın yıldönümünde anma programı düzenleyecek. 26 Şubat Çarşamba günü 09.30'da Azerbaycan-Karabağ Parkı’ndaki Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenlenecek törene tüm vatandaşlar davet edildi.

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 26 Şubat 1992'de, 106'sı kadın, 70'i yaşlı, 83'ü çocuk olma üzere toplam 613 Azerbaycan vatandaşının katledildiği Hocalı Soykırımı'nın 28. yıldönümünde de anma töreni düzenleyecek. Karahasanlı Mahallesi Ali Marım Bulvarı'ndaki Azerbaycan-Karabağ Parkı’nda bulunan Hocalı Soykırımı Anıtı önünde düzenlenecek "26 Şubat 1992 Hocalı Soykırımı'nı Unutmadık" adlı anma program 26 Şubat 2020 Çarşamba günü sabah saat 09.30'da yapılacak. Hocalı şehitleri anısına konulacak çelengin ardından Azerbaycan Milli Marşı ve İstiklal Marşı okunacak. Program Sedat Serdaroğlu'nun İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi'nde vereceği Hocalı Soykırımı Konferansı ile devam edecek.

"Unutmadık, unutturmayacağız"

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Azerbaycan ile Türkiye'nin 2 devlet tek millet olduğuna dikkati çekerek, "28 yıl önce Azerbaycanlı kardeşlerimizin Hocalı'da maruz kaldıkları soykırımın acısını derinden hissediyoruz" dedi. 26 Şubat 1992'de yaşanan soykırımın insanlık tarihine geçen kara bir leke olduğunu vurgulayan Başkan Osman Zolan, "Hocalı’da sadece Azerbaycanlı kardeşlerimiz değil, insanlık da canice katledilmiştir" ifadelerini kullandı. "Hocalı'yı unutmadık, unutturmayacağız" diyen Başkan Osman Zolan, "Hocalı Soykırımı'nın unutulmaması ve Azerbaycanlı şehitlerimizin aziz hatıralarını yaşatmak amacıyla düzenlediğimiz anma programına tüm hemşehrilerimiz davet ediyorum" diye konuştu.

Hocalı Soykırımı

26 Şubat 1992'de Azerbaycan’ın Yukarı Karabağ bölgesindeki Hocalı'ya Ermeniler tarafından, düzenlenen saldırıda, 106’sı kadın, 83’ü çocuk ve 70’i yaşlı olmak üzere, toplam 613 Azerbaycan vatandaşı katledildi. Gece karanlığında yapılan katliam, 26 Şubat'tın ilk ışıklarıyla insanlık tarihine kara bir leke olarak yazıldı. Sivillerin toplu olarak katledildiği, işkence ve insanlık dışı muamelelere maruz bırakıldığı, o dönemde çekilen görüntüler ve katliamdan sağ kurtulanların anlattıkları tarihe kanlı harflerle geçti.

İlginizi Çekebilir

Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü

Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.

Acıpayam’da binlerce kişi anma programında buluştu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, 18 Mart Çanakkale Zaferi ve Şehitleri Anma Günü dolayısıyla düzenlenen kapsamlı program, binlerce vatandaşın katılımıyla gerçekleştirildi. Mehteran konserinden Yörük kültürü canlandırmalarına, fidan dağıtımından kan bağışına kadar pek çok etkinliğin yer aldığı programda Çanakkale ruhu yeniden yaşatıldı.

Denizli'de toplu ulaşım 23 Nisan’da ücretsiz olacak

Denizli Büyükşehir Belediyesi, 23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı coşkusunun tüm şehirde doyasıya yaşanması amacıyla belediye otobüslerini vatandaşların hizmetine ücretsiz olarak sunacak.

Denizli’de iş kazasında üzerine forklift devrilen genç hayatını kaybetti

Denizli'nin Honaz ilçesinde mermer fabrikasında üzerine forklift devrilen 28 yaşındaki işçi, kaldırıldığı hastanede hayatını kaybetti.

Denizli’de düzenlenen sahte bal operasyonunda 4 tonun üzerinde ürün ele geçirildi

Denizli’nin Pamukkale ilçesinde bir işletmede sahte ve etiketsiz bal üretimi yapıldığı ihbarı üzerine yapılan denetimde toplam 4 bin 238 kilogram bala el konulurken, işletme hakkında yasal işlem başlatıldı.

Pazarda etiketsiz ve ambalajsız ekmek satan esnaf hakkında işlem yapıldı

Denizli İl Tarım ve Orman Müdürlüğüne yapılan ihbar üzerine denetim gerçekleştiren ekipler pazar yerinde etiketsiz ve ambalajsız ekmeklere el koydu. Yapılan açıklamada, halk sağlığını korumaya yönelik denetimlerin aralıksız devam edeceği vurgulandı.

TÜM HABERLER