© Haber Acıpayam 2022

İMO’dan Büyükşehir Trafik Yönetim Merkezi’ne ziyaret

Denizli Büyükşehir Belediyesinin, Türkiye’de bir ilke imza atarak, teknolojik alt yapısı Denizli’de üretilen tamamen yerli ve milli Trafik Yönetim Sistemi, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi üyelerine anlatıldı.

 Denizli Büyükşehir Belediyesinin, Türkiye’de bir ilke imza atarak, teknolojik alt yapısı Denizli’de üretilen tamamen yerli ve milli Trafik Yönetim Sistemi, İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi üyelerine anlatıldı.

Türkiye’de ilkleri başarmaya devam eden Denizli Büyükşehir Belediyesi, Akıllı Şehirler Projesi kapsamında hayata geçirdiği Trafik Yönetim Merkezi’ni İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şubesi üyelerine açtı. Teknik alt yapısı Denizli’de tamamen yerli ve milli olarak üretilen Trafik Yönetim Sistemi hakkında bilgi veren Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Niyazi Türlü, gelen konuklara sistem üzerinden Denizli trafiği hakkında bir sunum yaptı. İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat Şenel ve beraberindekiler, sistem hakkında merak ettikleri soruları sorarak, bilgi alışverişinde bulundu. İMO Denizli Şube Başkanı Prof. Dr. Şevket Murat Şenel, kendileri gösterdikleri ev sahipliğinden dolayı Denizli Büyükşehir Belediyesi Ulaşım Dairesi Başkanı Niyazi Türlü’ye teşekkür etti.

Yerli ve milli

Ulaşım Dairesi Başkanı Niyazi Türlü, Türkiye’de ilk olma özelliğini taşıyan bir projeyi hayata geçirerek, Denizli Büyükşehir Belediyesi Trafik Yönetim Merkezi'ni kurduklarını anlattı. Denizli'de bugün 95 kavşakta trafiği an be an izlediklerini ifade eden Türlü, trafikle ilgili anlık verileri değerlendirerek, meydana gelen yoğunluğa göre düzenleme yaptıklarını, trafiğin sürdürülebilmesi için çok önemli bir proje olduğunu vurguladı. İnşaat mühendislerinin merkezle ilgili merak ettiği soruları da yanıtlayan Türlü, hayata geçirdikleri trafik yönetim sisteminin yerli ve milli bir proje olduğuna dikkat çekti.







İlginizi Çekebilir

Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti

Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.

Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş

Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.

Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.

Çöplük yangını Tavas Belediyesi ve ormancıların çabaları sonucu söndürüldü

Denizli’de eskiden çöp depolanan alanda yangın meydana geldi. Yangına Orman Genel Müdürlüğü (OGM) ve Tavas Belediyesi ekipleri müdahale etti. yangın saatlerce süren çabalar sonucunda kontrol altına alındı.

Denizli’de sabaha karşı başlayan orman yangını hızlı müdahaleyle söndürüldü

Denizli’de sabah saatlerinde ormanlık alanda yükselen dumanları fark eden köylülerin ilk müdahalesiyle yangın kısa sürede kontrol altına alındı.

Motosikletli üniversite öğrencisi kamyonet ile çarpıştı: 1 ölü

Denizli'de motosikletiyle seyir halindeyken kamyonetle çarpışan 21 yaşındaki üniversite öğrencisi, ağır yaralı olarak kaldırıldığı hastanede tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER