© Haber Acıpayam 2022

İSO 500’DE “AYNES“ YÜKSELİŞİ

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen 500 Büyük Firma anketinin 2012 yılı sonuçları açıklandı. Listeye Denizli'den geçen yıl 12 firma girerken bu yıl sayı 11’e düştü. İlk 500 özel şirkette 20. sırada yer alan Er-Bakır,...

İstanbul Sanayi Odası (İSO) tarafından düzenlenen 500 Büyük Firma anketinin 2012 yılı sonuçları açıklandı. Listeye Denizli'den geçen yıl 12 firma girerken bu yıl sayı 11’e düştü. İlk 500 özel şirkette 20. sırada yer alan Er-Bakır, Denizli sıralamasında yine listenin başında bulunuyor. Er-Bakır’ı 66. sırada 12 sıra yükselen Abalıoğlu Yem ve 19 sıra yükselerek 106. sırada yer alan Kocaer Haddecilik izliyor. Listede yer alan firmaların genel olarak geçen seneye göre daha üst sıralara tırmandığı görüldü. En dikkat çekici çıkışı, 125 sıra birden yükselerek 194.’lüğe tırmanan Aynes Gıda ile ikinci 500 sıralamasından ilk 500’e 475. sıradan giren Seval Kablo yaptı. İlk 500’deki Denizlili firmalar arasında, metal hammadde fiyatlarındaki dalgalanmalara rağmen ana metal endüstrisinin kablo ve bakır telde dört, demir-çelikte iki firmayla listeye girdiği görülüyor.

Listede Abalıoğlu Yem ve Aynes Gıda, gıda sektöründeki yükselişlerini sürdürürken inşaat sektörünün tek Denizlili temsilcisi Denizli Çimento ise 453. sırada kendine yer buldu. Yıllar içinde gerileyerek 2009’da sadece bir firma ile sıralamada yer alan tekstil sektörü, 2010 ve 2011’de listedeki firma sayısını ikiye yükseltse de 2012’de yeniden bire geriledi. Sektörün listedeki tek temsilcisi ise Menderes Tekstil oldu. Denizli, geçen seneyle karşılaştırıldığında listede bir eksik firmayla temsil edilirken benzer yapı ve büyüklükteki diğer illerin, sıralamaya dahil olan firma sayılarını arttırdığı görülüyor. 2010’da listede 16 Gaziantepli firma yer alırken 2012’de 23’e yükseliyor. Aynı dönemde Kayseri temsilci sayısını 10’dan 12’ye, Konya 7’den 9’a yükseltiyor. 2009’da yayınlanan Teşvik Kanunu'nda 3. bölgede yer alan bu illerin, 2. bölgedeki Denizli’ye kıyasla istihdam ve ihracatta olduğu gibi İSO 500 sıralamasında da öne çıktığı görülüyor.

İSO 2012 YILI 500 BÜYÜK SIRALAMASINDA DENİZLİ FİRMALARI

Denizli İSO Özel
sıra 500 No
No Sıra No


2012 2011
1 23 22 Er-Bakır Elektrolitik Bakır Mamülleri A.Ş. 20
2 60 72 Abalıoğlu Yem Soya ve Tekstil Sanayi A.Ş. 54
3 95 114 Kocaer Haddecilik San. ve Tic. A.Ş. 89
4 194 319 Aynes Gıda San. ve Tic. A.Ş. 185
5 204 179 Nexans Türkiye Endüstri ve Ticaret A.Ş. 195
6 205 225 Kardemir Haddecilik 89
7 217 206 Menderes Tekstil San. ve Tic. A.Ş. 208
8 272 286 Dentaş Ambalaj ve Kağıt Sanayi A.Ş. 262
9 312 332 Pamukkale Kablo San. ve Tic. A.Ş. 301
10 453 415 Denizli Çimento Sanayii T.A.Ş. 440
11 475 - Seval Kablo Aydınlatma Cihazları 462

İlginizi Çekebilir

Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı

Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.

Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak

Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.

Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi

Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.

Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu

Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.

Denizli için kuvvetli yağış uyarısı

Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.

Acıpayam Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı

Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında kursiyerlerin yıl boyunca el emekleri ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerinin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.

TÜM HABERLER