© Haber Acıpayam 2022

İSTENMEYEN E-MAİL GÖNDERENE PARA CEZASI

AK Parti Denizli Milletvekili, Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel, kamuoyunun son derece rahatsız olduğu istenmeyen e-posta ve kısa mesaj gönderimlerine kurallar getirildiğini söyledi. Yüksel, "Kimden geldiği belli olmayan mesaj ve ileti gönderenlere bin TL ile 10 bin TL arasında değişen idari para cezaları verilecektir" dedi.

 AK Parti Denizli Milletvekili, Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel, kamuoyunun son derece rahatsız olduğu istenmeyen e-posta ve kısa mesaj gönderimlerine kurallar getirildiğini söyledi. Yüksel, "Kimden geldiği belli olmayan mesaj ve ileti gönderenlere bin TL ile 10 bin TL arasında değişen idari para cezaları verilecektir" dedi. 
AK Parti Denizli Milletvekili, Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel, elektronik ticareti disiplin altına alacak yasal düzenlemenin, TBMM’de yasalaşarak yürürlüğe girdiğini açıkladı. E-ticaretin artık giderek globalleşen dünyada çağın bir gereği olarak ortaya çıktığını belirten Yüksel, bununla birlikte yaşanmaya başlayan mağduriyetleri de dikkate alarak bir yasa hazırlandığını ifade etti. E- ticaretin Türkiye’nin geleceği ve ekonomi açısından önemli bir mecra olduğunu belirten Yüksel, "Bu nedenle yasayı hazırlarken hem bu platformdaki ekonomik potansiyele ve gelişme sürecine zarar vermemeyi, hem de tüketicilerin yaşadığı mağduriyetleri gidermeye çalıştık. 1990’lı yılların ortalarında başlayan e-ticaret tüm dünyada düzenli olarak büyüme göstermektedir. Bugün ülkemizde de e-ticaret yoluyla gerçekleştirilen harcamaların hacmi kayda değer seviyeye ulaşmıştır. Büyüme oranı olarak ABD ve Avrupa’dan önde olan ülkemizde 2013 yılında e-ticaret hacmimiz 40 milyar TL civarında gerçekleşmiştir. 2014 yılında 50 milyar TL’ye ulaşması beklenmektedir. Aynı zamanda 12 milyon civarında kullanıcının da internet üzerinden alışveriş yapması öngörülmektedir. Bu nedenle elektronik ticaretin yaygınlaştırılması, tüketiciler ile elektronik ortamda işlem yapanların korunması ve özellikle internet üzerinden yapılan ticari faaliyetlerin daha güvenli ve şeffaf bir şekilde yapılması önem taşımaktadır. Yapılan bu düzenlemeyle birlikte e- ticaretle ilgili güvenli ve şeffaflık konusunda önemli adımlar atılmıştır" dedi.
Milletvekili Yüksel, TBMM’de görüşülerek kanunlaşan yasal düzenlemenin birçok yenilik getirdiğini de belirterek şu bilgileri verdi: 
"Elektronik ticaret işlemlerinde satıcılara ve alıcılara platform sağlayan online pazar yerleri ilk defa tanımlanmaktadır. Elektronik ortamda gerçekleşen ticarette, ticari iletişimin adına yapıldığı gerçek ya da tüzel kişinin açıkça belirlenebilir olmasını sağlayan bilgilerin sunulması zorunlu hale getirilmiştir. Özellikle kamuoyunun son derece rahatsız olduğu istenmeyen e-posta ve kısa mesaj (sms) gönderimlerine kural getirilerek, bunlardan kaynaklanan ek maliyetler giderilerek, böylece hem firmalar hem de tüketiciler açısından ticari iletişimin etkinliği ve sürdürülebilirliği sağlanmaktadır. Elektronik ticaret alanında faaliyet gösteren işletmelerin kayıt altına alınması ve izlenmesi sağlanmaktadır. Büyüklük olarak 2018 yılında 170 milyar TL, 2023 yılında 350 milyar TL olması öngörülen internet üzerinden gerçekleşen kartlı işlem hacmine ilişkin temel beklenti ve hedeflerin gerçekleşmesi için gerekli zemin oluşturulmaktadır. Kanundaki yükümlülükleri yerine getirmeyen ya da şartları uygulamayanlar hakkında, 1000 ile 15 bin lira arasında değişen idari para cezası uygulanacaktır. Ticari elektronik iletilerin bir defada birden fazla kimseye, onayları alınmadan alıcılara gönderilmesi halinde para cezası 10 katına kadar artırılacaktır. Kimden geldiği belli olmayan mesaj ve ileti gönderenlere bin TL ile 10 bin TL arasında değişen idari para cezaları verilecektir."

İlginizi Çekebilir

Aydem Perakende ve Gediz Perakende yenilenen şubeleriyle müşteri deneyimini güçlendiriyor

Müşteri odaklı dönüşüm yolculuğu kapsamında 2023 yılından bu yana kapsamlı bir renovasyon programını hayata geçiren Aydem Perakende ve Gediz Perakende, yenilediği Denizli Bayramyeri Müşteri İlişkileri Merkezi'ni hizmete açtı.

Protein takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve hastalıklardan koruyabilirsiniz

Çocuklarda günlük protein ihtiyacının karşılanması için hayvansal gıdaların yanında bitkisel ürünlerlerle çeşitlendirme yapılmasını öneren Denizli Özel Egekent Hastanesi Diyetisyeni Cemile Gül, "Uzman kontrolünde protein miktarı takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve sık hastalanmalardan koruyabilirsiniz" dedi.

Bozulan gelin arabası yoluna çekicinin üzerinde devam etti

Denizli'de düğün konvoyunda arızalanan gelin arabasının yardımına yoldan geçen çekici yetişti. Gelin ve damadın içerisinde bulunduğu araç konvoya çekici ile devam etti.

Göçükten sağ olarak kurtarılıp alkışlarla karşılanan madenci hayatını kaybetti

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, cuma günü bir krom madeninde meydana gelen göçükten 25 saat sonra sağ olarak çıkartılan işçi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yakınlarının saatlerce gelecek iyi haberi beklediği madenciden geriye, göçükten kurtarıldıktan sonra sedyede alkışlarla karşılandığı anlar kaldı

Kazazedelere yardım etmek isterken kazaya neden oldu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari araç orta refüjdeki ağaca çarparak durabildi. Kazazedeye yardım etmek için yavaşlayan kamyonete arkadan çarpan otomobildeki kadının öldüğü kazada, 4 kişi yaralandı.

Acıpayam’da zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari aracın karşı şeride geçmesi sonucu üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kadın öldü, 4 kişi yaralandı.

TÜM HABERLER