İSTENMEYEN E-MAİL GÖNDERENE PARA CEZASI
ACIPAYAMAK Parti Denizli Milletvekili, Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel, kamuoyunun son derece rahatsız olduğu istenmeyen e-posta ve kısa mesaj gönderimlerine kurallar getirildiğini söyledi. Yüksel, "Kimden geldiği belli olmayan mesaj ve ileti gönderenlere bin TL ile 10 bin TL arasında değişen idari para cezaları verilecektir" dedi.
AK Parti Denizli Milletvekili, Plan Bütçe Komisyonu Üyesi Mehmet Yüksel, elektronik ticareti disiplin altına alacak yasal düzenlemenin, TBMM’de yasalaşarak yürürlüğe girdiğini açıkladı. E-ticaretin artık giderek globalleşen dünyada çağın bir gereği olarak ortaya çıktığını belirten Yüksel, bununla birlikte yaşanmaya başlayan mağduriyetleri de dikkate alarak bir yasa hazırlandığını ifade etti. E- ticaretin Türkiye’nin geleceği ve ekonomi açısından önemli bir mecra olduğunu belirten Yüksel, "Bu nedenle yasayı hazırlarken hem bu platformdaki ekonomik potansiyele ve gelişme sürecine zarar vermemeyi, hem de tüketicilerin yaşadığı mağduriyetleri gidermeye çalıştık. 1990’lı yılların ortalarında başlayan e-ticaret tüm dünyada düzenli olarak büyüme göstermektedir. Bugün ülkemizde de e-ticaret yoluyla gerçekleştirilen harcamaların hacmi kayda değer seviyeye ulaşmıştır. Büyüme oranı olarak ABD ve Avrupa’dan önde olan ülkemizde 2013 yılında e-ticaret hacmimiz 40 milyar TL civarında gerçekleşmiştir. 2014 yılında 50 milyar TL’ye ulaşması beklenmektedir. Aynı zamanda 12 milyon civarında kullanıcının da internet üzerinden alışveriş yapması öngörülmektedir. Bu nedenle elektronik ticaretin yaygınlaştırılması, tüketiciler ile elektronik ortamda işlem yapanların korunması ve özellikle internet üzerinden yapılan ticari faaliyetlerin daha güvenli ve şeffaf bir şekilde yapılması önem taşımaktadır. Yapılan bu düzenlemeyle birlikte e- ticaretle ilgili güvenli ve şeffaflık konusunda önemli adımlar atılmıştır" dedi.
Milletvekili Yüksel, TBMM’de görüşülerek kanunlaşan yasal düzenlemenin birçok yenilik getirdiğini de belirterek şu bilgileri verdi:
"Elektronik ticaret işlemlerinde satıcılara ve alıcılara platform sağlayan online pazar yerleri ilk defa tanımlanmaktadır. Elektronik ortamda gerçekleşen ticarette, ticari iletişimin adına yapıldığı gerçek ya da tüzel kişinin açıkça belirlenebilir olmasını sağlayan bilgilerin sunulması zorunlu hale getirilmiştir. Özellikle kamuoyunun son derece rahatsız olduğu istenmeyen e-posta ve kısa mesaj (sms) gönderimlerine kural getirilerek, bunlardan kaynaklanan ek maliyetler giderilerek, böylece hem firmalar hem de tüketiciler açısından ticari iletişimin etkinliği ve sürdürülebilirliği sağlanmaktadır. Elektronik ticaret alanında faaliyet gösteren işletmelerin kayıt altına alınması ve izlenmesi sağlanmaktadır. Büyüklük olarak 2018 yılında 170 milyar TL, 2023 yılında 350 milyar TL olması öngörülen internet üzerinden gerçekleşen kartlı işlem hacmine ilişkin temel beklenti ve hedeflerin gerçekleşmesi için gerekli zemin oluşturulmaktadır. Kanundaki yükümlülükleri yerine getirmeyen ya da şartları uygulamayanlar hakkında, 1000 ile 15 bin lira arasında değişen idari para cezası uygulanacaktır. Ticari elektronik iletilerin bir defada birden fazla kimseye, onayları alınmadan alıcılara gönderilmesi halinde para cezası 10 katına kadar artırılacaktır. Kimden geldiği belli olmayan mesaj ve ileti gönderenlere bin TL ile 10 bin TL arasında değişen idari para cezaları verilecektir."
İlginizi Çekebilir
Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi
Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.
Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu
Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.
Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı
Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.
Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek
Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu
Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı
Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.
Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi
Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.