© Haber Acıpayam 2022

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 94.YILI KUTLANDI

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Acıpayam’da düzenlenen törenle kutlandı.

 İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Acıpayam’da  düzenlenen törenle kutlandı.

Acıpayam İmam Hatip Ortaokulu  tarafından İstiklal Marşı’nın Kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ile ilgili Acıpayam Talip Özkan Konferans Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programa Garnizon Komutanı Yüzbaşı İsmail Güdül, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay,  Acıpayam İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fehmi Aydoğan, Okul Müdürleri, Daire, Kurum Amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan Acıpayam İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fehmi Aydoğan, “Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar ve geleceğe ışık tutan örnek kişilikler vardır. Geleceğimizin teminatı olan nesillerimizin iyi yetişmesi, geleceğe güvenle bakabilmeleri milletimizin milli ve manevi değerlerini ayakta tutabilmek için bunları hatırlamak gerekir. İşte bağımsızlık ateşimiz, kahramanlık destanımız, tutsak yaşayamayacağımızın belgesi İstiklâl Marşı ve milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, hayallerini ve sönmek bilmeyen bağımsızlık aşkını " Hayal ile yoktur alkış verişim, her ne demişsem görüp de söylemişim " diyerek destanlaştıran Mehmet Akif Ersoy. ”Sevgili gençler, İstiklâl Marşını sevmek, ülkemizi sevmektir, İstiklal Marşını coşkuyla söylemek, ülkemize, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır ''dedi.


Daha sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ile ilgili sunum, şiirlerin okunması, öğrenciler tarafından 12 Mart konulu oratoryo ve tiyatro gösterisi sunuldu.


İlk, orta ve liseler arası düzenlenen " İstiklal Marşını Güzel Okuma " yarışması ile “Mehmet Akif” konulu resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Garnizon Komutanı Yüzbaşı İsmail Güdül, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay tarafından verildi.












İlginizi Çekebilir

Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.

Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu

Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.

Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı

Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek

Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu

Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı

Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.

Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi

Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.

TÜM HABERLER