© Haber Acıpayam 2022

İSTİKLAL MARŞININ KABULÜNÜN 94.YILI KUTLANDI

İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Acıpayam’da düzenlenen törenle kutlandı.

 İstiklal Marşı’nın kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü Acıpayam’da  düzenlenen törenle kutlandı.

Acıpayam İmam Hatip Ortaokulu  tarafından İstiklal Marşı’nın Kabulünün 94. yıl dönümü ve Mehmet Akif Ersoy’u Anma Günü ile ilgili Acıpayam Talip Özkan Konferans Salonunda düzenlenen program saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı.

Programa Garnizon Komutanı Yüzbaşı İsmail Güdül, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay,  Acıpayam İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fehmi Aydoğan, Okul Müdürleri, Daire, Kurum Amirleri, öğretmen ve öğrenciler katıldı.

 

Programın açış konuşmasını yapan Acıpayam İmam Hatip Ortaokulu Müdürü Fehmi Aydoğan, “Milletlerin hayatında geleceklerine yön veren önemli olaylar ve geleceğe ışık tutan örnek kişilikler vardır. Geleceğimizin teminatı olan nesillerimizin iyi yetişmesi, geleceğe güvenle bakabilmeleri milletimizin milli ve manevi değerlerini ayakta tutabilmek için bunları hatırlamak gerekir. İşte bağımsızlık ateşimiz, kahramanlık destanımız, tutsak yaşayamayacağımızın belgesi İstiklâl Marşı ve milletimizin sinesinden çıkarak onun acılarını, hayallerini ve sönmek bilmeyen bağımsızlık aşkını " Hayal ile yoktur alkış verişim, her ne demişsem görüp de söylemişim " diyerek destanlaştıran Mehmet Akif Ersoy. ”Sevgili gençler, İstiklâl Marşını sevmek, ülkemizi sevmektir, İstiklal Marşını coşkuyla söylemek, ülkemize, bağımsızlığımıza sahip çıkmaktır ''dedi.


Daha sonra Mehmet Akif Ersoy’un hayatı ile ilgili sunum, şiirlerin okunması, öğrenciler tarafından 12 Mart konulu oratoryo ve tiyatro gösterisi sunuldu.


İlk, orta ve liseler arası düzenlenen " İstiklal Marşını Güzel Okuma " yarışması ile “Mehmet Akif” konulu resim, kompozisyon ve şiir yarışmalarında dereceye giren öğrencilere ödülleri Garnizon Komutanı Yüzbaşı İsmail Güdül, Belediye Başkanı Hulusi Şevkan, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay tarafından verildi.












İlginizi Çekebilir

Mantar toplamaya gidip kaybolan dağcıyı arama çalışmaları 6 gündür devam ediyor

Denizli’nin Pamukkale ilçesindeki evinden mantar toplamak için yaylaya giden 70 yaşındaki dağcıdan 29 Nisan Salı gününden beri haber alınamıyor. AKUT ve gönüllü kuruluşların 6 gündür bölgede yaptıkları çalışmalarda herhangi bir ize rastlayamadı ve arama çalışmaları devam ediyor.

Kaza maliyeti nedeniyle bunalıma giren yaşlı adam 6 aylık yaşam mücadelesini kaybetti

Denizli'nin Kale ilçesinde karıştığı bir trafik kazası nedeniyle 100 bin lira ödemesine karar verilen yaşlı adam, borcu ödemeyeceğini düşünerek kireç çözücü içti

Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu

Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi

Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.

Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı

Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

TÜM HABERLER