İki gencin yakıldığı kuyu cinayetin iddianamesi hazırlandı
ACIPAYAMDenizli'nin Serinhisar ilçesinde yakılmış cansız bedenleri 30 metrelik su kuyusundan çıkarılan Hasan Akköse ve İsmail Yalçın'ın öldürüldüğü kuyu cinayetinin iddianamesi hazırlandı. Önümüzdeki aylarda yargılanmalarına başlanacak 3 sanıktan biri için iki kez ağırlaştırılmış müebbet, diğer iki şüpheli için ise ikişer kez müebbet hapis cezası talep edildi.
Denizli'nin Serinhisar ilçesinde 9 Haziran 2022 Perşembe günü otomobille evden ayrılan 17 yaşındaki İsmail Yalçın ve 19 yaşındaki Hasan Akköse'den haber alınamaması üzerine ailelerin ihbarıyla başlatılan arama çalışmalarında, gençlerin kullandığı otomobil Serinhisar ilçesine bağlı Yenice Mahallesi'ndeki ormanlık alanda terk edilmiş halde bulundu. İki gencin öldürülerek atıldıkları belirlenen Serinhisar'ın Cumhuriyet Mahallesi'ndeki 30 metrelik su kuyusunda gerçekleştirilen 45 saatlik çalışma sonucu İsmail Yalçın ve Hasan Akköse'nin cansız bedenlerine kaybolduktan 5 gün sonra ulaşıldı. Olayla ilgili olarak gözaltına alınan 9 kişiden 7'si tutuklandı.
Hazırlık soruşturması çerçevesinde, olayın faili oldukları iddia edilen Hasan Akköse’nin akrabası olan Mustafa A. ile Mehmet G. ve Ali İhsan Y. dışındaki diğer 4 şüpheli serbest bırakıldı. Cumhuriyet savcısının olayın şüphelileri hakkında hazırladığı iddianame, Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi tarafından kabul edildi. İddianamede şüphelilerden Mustafa A. hakkında “Tasarlayarak kasten öldürme” suçundan 2 kez ağırlaştırılmış müebbet hapis cezası, diğer şüpheliler Mehmet G. ve Ali İhsan Y. hakkında ise “Kasten öldürme” suçuna iştirakten 2’şer kez müebbet hapis cezası talep edildi.
İddianamede şüpheli Mustafa A.'nın hayatını kaybeden iki genci ormanlık alana çağırdığı, burada tüfekle vurarak öldürdüğü, kendi aracının çalışmadığını bahane ederek Ş.Ç.'den ödünç aldığı araçla cesetleri kuyuya taşıdıkları, cesetlerin kokmasından endişe ederek 3 bidon benzin alıp kuyuyu ateşe verdikleri ve son olarak civardan topladıkları taşlarla kuyuyu doldurup cesetleri gizlemeye çalıştıkları yönündeki bilgiler yer aldı.
Denizli 5. Ağır Ceza Mahkemesi'nce kabul edilen iddianamede yer alan şüphelilerin yargılamasına önümüzdeki Temmuz ayında başlanacağı öğrenildi.
İlginizi Çekebilir
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı yapıldı
Meteoroloji tarafından yapılan açıklamada Denizli için yer yer çok kuvvetli (21-75 kg/m) sağanak ve gök gürültülü sağanak beklendiğini ifade ederek uyardı.
71 yaşındaki kadının organları İzmir ve Muğla’daki hastalara umut oldu
Tedavi gördüğü Denizli Devlet Hastanesi’nde beyin ölümü gerçekleşen ve 9 gün süren yaşam mücadelesini kaybeden 71 yaşındaki Zümbül Gezgiç’in 2 böbreği ve karaciğeri alınarak İzmir ve Muğla’da organ bekleyen hastalara gönderildi.
Birlikte alkol alan iki arkadaşın kavgasında kan aktı: 1 ölü
Denizli’de birlikte alkol alan iki arkadaşın arasında çıkan tartışma kavgaya dönüştü. Tartışma sonucu 62 yaşındaki adam arkadaşı tarafından silahla öldürüldü.