İki üniversiteli kızı kaçırmaya çalışanlara 20’şer yıl hapis
ACIPAYAMDenizli’nin Pamukkale ilçesinde, üniversite öğrencisi iki kızı 20 dakika arayla farklı adreslerde kaçırmaya çalışan iki sanığa 20’şer yıl hapis cezası verildi.
Olay, 13 Mayıs tarihinde Denizli’nin Pamukkale ilçesi Çamlaraltı Mahallesi 6083 Sokak'ta gece saat 04.30 ve 4.50 sıralarında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre, üniversite öğrencisi G.T. sınavları nedeniyle saat 04.00 sularına kadar arkadaşlarıyla ders çalışıp eve giderken, yolda iki kişinin saldırısına uğradı. Üniversite öğrencisi karateci genç kız, şahıslardan 24 yaşındaki Oktay K.’yı etkisiz hale getirirken, diğer saldırgan Cem K. (24) otomobile saklandı. Saldırganların elinden kurtulmayı başaran genç kız, durumu hemen polis ekiplerine bildirdi.
İkinci defa girişimde bulunmuşlardı
İlk olayın ardından aynı şüpheliler yine arkadaşlarının yanına ders çalışmaya giden ve eve dönen S.Ş.’ye saldırdı. Genç kız bağırınca, yardımına o saatte çevrede buluna vatandaşlar koştu. Kızı saldırganların elinden kurtaran vatandaşlar, kızı kaçırmak isteyen şahısları darp etti. Olay yerinden kaçan saldırganlar, kayıplara karıştı.
20 dakikalık arayla birbiri ardına yaşanan iki kaçırma olayının ardından genç kızlar, polise giderek yaşadıklarını anlattı ve şikayetçi oldu.
Denizli Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliğinden 20 personel özel olarak olay için görevlendirildi. Çalışmalara başlayan ekipler, bölgede bulunan 40’a yakın iş yerinin güvenlik kamerasını inceledi. İnceleme sonucunda aracın marka ve modeli tespit edildi. Denizli ve çevre illerde yaklaşık 250 aracın aynı marka ve modelde olduğu anlaşıldı. Şehrin giriş çıkışlarındaki MOBESE’ler incelendi ve şahısların Serinhisar ilçesinde 07 CFT 38 plakalı otomobil plakasını söktükleri ortayı çıktı. Denizli Emniyet Müdürlüğü tarafından çevre illerde bulunan emniyet birimleriyle irtibata geçilerek, araçların tek tek adreslerinde incelemesi için talimat verildi
Mağdur kızlar şahısları fotoğraflardan teşhis etmişti
Olay ilgili geniş çaplı çalışma yürüten Ahlak Büro Amirliğinde özel ekipler, kızların ifadelerini aldıktan sonra teşhis için şüpheli şahısların fotoğrafını gösterdi. Bunun üzerine kızlar, şüpheli şahısları teşhis etti. Daha sonra çalışmayı yürüten özel ekip, Oktay K.’nın Burdur'un Yeşilova ilçesinde, Cem K.’nın ise Burdur merkezde ikamet ettiğini tespit etti.
Sanıklara 20’şer yıl hapis cezası verildi
İki şüpheli hakkında Denizli 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'nde, “adam kaçırmaya teşebbüs”, “cinsel saldırıya teşebbüs” suçlamalarından 22'şer yıldan 64 yıla kadar hapis istemiyle dava açıldı. Mahkemeye çıkarılan sanıklardan Cem K. suçlamaları reddederek tahliyesini istedi. Mahkeme heyeti, her iki sanığa 20’şer yıl hapis cezası verdi.
İlginizi Çekebilir
Gece ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti
Denizli’nin Acıpayam ilçesi Gedikli Mahallesi’nde gece saatlerinde ağıla giren kurt, 8 kuzuyu telef etti.
Denizli'de peynir üreten firmanın 5 ürününde yağ oranı düşük çıktı
Tarım ve Orman Bakanlığı ekipleri tarafından yapılan kontrollerde Denizli'de peynir üretimi yapan bir firmanın 5 ürününden alınan 14 numunenin tamamında yağ oranı düşük çıktı
Denizli’de Üniversite Hastanesine Aile Hekimliğinden MHRS randevu hizmeti başladı
Denizli İl Sağlık Müdürü Uz. Dr. Berna Öztürk, aile hekimlerinden MHRS (Merkezi Hekim Randevu Sistemi) üzerinden Pamukkale Üniversitesi Hastanesine randevu alınabilmesinin başladığını duyurdu.
Denizli'de yanan 4 bin 108 hektar orman sahasında 2,5 milyon fidan yeşerecek
Denizli'den bu yıl meydana gelen orman yangınlarına ilişkin detaylı bilgilendirme toplantısı gerçekleştiren Denizli Orman Bölge Müdürü Ahmet Köle, Bölge Müdürlüğü sorumluluk sahasında meydana gelen 82 yangında hasar gören 4 bin 108 hektarlık alanda 2 milyon 556 bin 674 fidan dikileceğini vurguladı.
Beyaz cennet Pamukkale için karanlık tablo
UNESCO Dünya Kültür Mirası Listesinde yer alan Pamukkale'yi var eden termal su kaynaklarının üçte birine düşmesi, beyaz cennetin her yıl milyonlarca turisti ağırlayan travertenlerini kararma tehlikesiyle karşı karşıya bıraktı. Yetkililere çağrıda bulunan turizmciler, termal kaynak tasarrufu ve Karahayıt'a özgü kızıl suyun korunması için tesislere doğalgaz verilmesini talep etti.
Sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları
Denizli'de iki grup arasında sokak ortasında yaşanan bıçaklı kavgada dehşet anları yaşandı. Motosikletine çarpılarak, iki kişi tarafından yere düşürülen şahsın sırtına bıçak saplandı. Kavgada üç kişi yaralandı.