© Haber Acıpayam 2022

Işıklı Gölü'nde nilüfer şöleni başlıyor

Türkiye’nin en büyük nilüfer tarlasına sahip Çevril Işıklı Gölü'nde, nilüferler kendini göstermeye başladı.

300 dönümlük alanla Türkiye’nin en büyük Nilüfer Çiçeği tarlasına sahip Çivril Işıklı gölü yeni sezon için gün sayıyor. Haziran Ağustos aylarında açan Nilüfer çiçekleri ile Denizli’nin en çok ziyaretçi ağırlayan merkezlerinden biri olan Işıklı gölünde beyaz nilüferlerin habercisi sarı nilüfer çiçekleri su üstüne çıkmaya başladı. Işıklı gölünü besleyen Menderes Nehrinin İshaklı köyünde oluşturduğu Gökgöl havzasında su yüzeyi sarı nilüfer çiçekleriyle kaplanırken, bölge halkı ve kayıkçılar kısmı açan beyaz nilüferlerin 10 gün sonra tamamen net olacağını belirtti.

“Sarı ve mor nilüferler için bekliyoruz”
Işıklı Gölünün başlangıç noktalarından biri olan İshaklı bölgesinde nilüfer çiçeklerinin farklı renklerinin yetiştiğini belirten kayıkçı Mehmet Akgün, “Gölün içinde havut otu ve saz dışında nilüfer çiçekleri de yetişiyor. Bizim bu bölge daha çok havut ve saz otu ile biliniyor fakat Gökgöl tarafına doğru Işıklı gölünden daha büyük alanlarda Nilüfer havzaları var” dedi.

Binlerce vatandaşın uğrak noktası olduğunu ifade eden Akgün, “Beydilli çok sayıda turist ağırlıyor, Türkiye’nin her yerinden binlerce kişi Çivril’e geliyor. Beydilli ve Seraserli mahallerinden göle açılarak eşsiz güzelliğe şahitlik ediyorlar. Çivril’e gelen misafirleri İshaklı köyümüzde de ağırlamak unutamayacakları bir tekne turu yaşatmak ve Nilüfer çiçeklerinin farklı renk ve türlerini de göstermek isteriz” dedi.
Çivril Işıklı Gölünde 1 Haziran tarihinde başlayan Nilüfer Turları Ağustos ayına kadar devam ediyor.

İlginizi Çekebilir

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER