© Haber Acıpayam 2022

“İşletmelerin rekabet gücü artacak”

AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, Denizli sanayisinin temel dinamizmi olan tekstil atölyelerini ziyaret ederek, tekstil işçileriyle kucaklaştı.

 AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, Denizli sanayisinin temel dinamizmi olan tekstil atölyelerini ziyaret ederek, tekstil işçileriyle kucaklaştı. Kayıt dışılığın önemli bir nedeni olan çalışma hayatındaki katılıkları azaltarak, istihdamın gelişimine sağlıklı bir zemin oluşturacaklarını vurgulayan Tin, “İşletmelerimizin rekabet gücünü artıracağız" dedi.

AK Parti Denizli Milletvekili Adayı Şahin Tin, Denizli kent merkezinde bulunan konfeksiyon atölyelerini ziyaret ederek, çalışanlarla bir araya geldi. Nutek, Gizem, Enes, Begüm ve Nur Tekstil’de çalışanlarla kucaklaşarak, AK Parti Seçim Beyannamesi’nde yer alan projeleri anlatan Milletvekili Adayı Tin, kayıt dışılığın önemli bir nedeni olan çalışma hayatındaki katılıkları azaltarak, istihdamın gelişimine sağlıklı bir zemin oluştururken, işletmelerin rekabet gücünün de artırılacağını belirtti. Kıdem tazminatı sistemine değinen Tin,"Kıdem tazminatı sisteminde yaşanan sorunların çözümü amacıyla sosyal taraflarla diyalog içinde mevcut durum tespiti ve mevzuat çalışması yapacağız. Mevzuat düzenlemesi yaparak fazla çalışma sürelerinin aşılması halinde gereken yaptırımın uygulanmasını sağlayacağız" dedi. Özel sektör işletmelerinde eğitim birimleri kurulmasına yönelik vaatlerden bahseden Tin, "Özel sektör, meslek kuruluşları ile işçi ve işveren kuruluşlarının meslek eğitimi vermelerini özendireceğiz" diye konuştu.

Çalışan emekliden prim kesilmeyecek

Milletvekili Adayı tin, konuşmasını şöyle sürdürdü: “Bizim derdimiz 1 Kasım seçimlerinden sonra öncelikle işçimizin ücretinin 1300 lira olarak belirlenmesi. Bunu yaparken de Türkiye ekonomisindeki dengeleri gözeterek yapıyoruz. Sonrasında çalışan emeklilerimizde kesilen prim bundan sonra kesilmeyecek. Yine aynı şekilde emeklilere biz 7 Haziran’dan sonra 100 lira vermiştik. Biz o 100 lirayı 7 Haziran’dan önce vaat ettik. 1 Kasım’dan sonra yine 1200 lira emeklilerimize ek ödeme vereceğiz.” Gençlere yönelik çalışmaları anlatan Tin, “Çok güzel çalışmalarımız var. Gençlerimizin istihdam sağlayabilmesi ve yeni iş kurabilmesi için 50 bin liralık hibe ve 100 bin liralık faizsiz kredi veriyoruz” dedi.

Gençler çeyiz hesabı ile desteklenecek

Yeni dönemde gençler için başlatılacak “çeyiz hesabı” uygulamasını anlatan Tin, “Örneğin 10 bin lira çeyiz parası biriktirdiniz, diyoruz ki ‘2 bin lira da bizden.’ Ev alacak emeklilerimize yüzde 15 destek veriyoruz. Örneğin 100 bin lira biriktirdiniz, 15 bin lira devlet verecek. Ailenin ve çocukların ekonomik ve sosyal hayatın fırsatlarından yararlanmaları, olumsuz etkilerinden korunmaları için bir dizi eylem belirledik. Bu kapsamda sosyal yardım veya sosyal hizmete ihtiyacı olan bütün dezavantajlı vatandaşlarımıza ulaşacak olan Aile Sosyal Destek Programını (ASDEP) hayata geçiriyoruz” dedi. Milletvekili Adayı tin, daha sonra çalışanlarla sohbet ederek dertlerini dinledi. 

İlginizi Çekebilir

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı

Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.

Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu

Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.

TÜM HABERLER