Jandarma asayiş olaylarının yüzde 99’unu aydınlattı
ACIPAYAM Denizli’de jandarma ekipleri, Aralık 2022 ayında asayiş olaylarının yüzde 99’unu aydınlatarak önemli bir başarıya imza attı.
Denizli İl Jandarma Komutanlığı, Aralık 2022 ayında icra edilen asayiş, trafik, kaçakçılık, siber ve terör faaliyetlerini açıkladı. 440 asayiş, 179 kabahat, 944 takibi gereken, 49 kaçakçılık, 8 siber ve 2 terör olayı olmak üzere toplam bin 622 olay meydana geldiği ve meydana gelen olayların bin 607 olmak üzere 99’u aydınlattı. İcra edilen asayiş faaliyeti ve uygulamalarında; 35 bin 360 şahıs ile 10 bin 888 aracın sorgulaması yapılarak, 250 aranan şahıs, 1 aranan araç yakalandığı ve kayıp olarak aranan 12 şahıs bulunduğu aktarıldı. İcra edilen asayiş faaliyetleri neticesinde; 6 adet av tüfeği, 3 adet tabanca, 1 adet kurusıkı tabanca ve 6 adet kesici/delici suç aleti ele geçirildi.
Ay içerisinde 2 FETÖ ve PKK/KCK/DEAŞ terör örgütüne yönelik operasyonel faaliyet icra edildiği, icra edilen faaliyetlerde 1 şüpheli yakalanarak haklarında gerekli yasal işlem yapıldığı bildirildi. 2022 aralık ayında icra edilen trafik uygulamalarında; 41 bin 932 araç kontrol edilip, 30 bin 435 araç, 25 bin 453 şahıs sorgulaması yapıldığı, 2 bin 530 araç ve şahıs hakkında toplam 2 milyon 343 bin 153 TL cezai işlem uygulandığı, 36 aranan araç, 29 aranan şahıs yakalandığı açıklandı. 97 alkollü araç kullanmaktan sürücü belgesi geri alınarak 513 araç trafikten men edildi.
İcra edilen 49 uyuşturucu, kaçakçılık ve organize suçlara yönelik faaliyet/operasyonlarda, 86 şahıs gözaltına alındığı, 8’in tutuklandığı, 78’in ise tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldığı ifade edildi. Operasyonlarda 1 bin 316 gram kubar esrar, 16 gram eroin, 3 gram metamfetamin, 61 adet hap ele geçirildi. Kaçakçılık olaylarının önlenmesine yönelik diğer faaliyetlerde ise 3 adet tabanca, 1 adet tabanca şarjörü, 4 adet av tüfeği, 2 adet kurusıkı tabanca, 4 cep telefonu, 6 adet sim kart, 3 bin 54 litre şarap, 65 litre viski, 17 litre rakı, 526 adet sikke, 79 adet tarihi eser, 8 adet dedektör ve 33 adet kazı malzemesi ele geçirildi.
İlginizi Çekebilir
Bahar aylarında yaşanılan soğuklardan etkilenen meyveler etiketlere yansıdı
Denizli’de geçtiğimiz günlerde bahar aylarında soğuklardan etkilenen meyve ağaçlarındaki verimin düşmesi ile fiyatlar yüksek seyrediyor. Pazara giden vatandaşlar, karşılaştıkları fiyatlar karşısında şikayet etti.
Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni hastane yapılacak
Sağlık Bakanı Prof. Dr. Kemal Memişoğlu, Denizli Devlet Hastanesinin yerine yeni bir hastane yapılacağının müjdesini verdi.
Marmaris açıklarındaki deprem Denizli'de hissedildi
Muğla’nın Marmaris ilçesi açıklarında meydana gelen 5.8 şiddetindeki deprem, Denizli ve ilçelerinde de kısa süreli paniğe neden oldu.
Cumhuriyetin ilk eğitim yuvalarından birisinin kül olması üzüntüye neden oldu
Denizli'de Cumhuriyet döneminin ilk eğitim kurumlarından biri olan ve bir zamanlar yatılı okul olarak çocuk sesleriyle şenlenen tarihi Ortaköy İlkokulu, önceki gün çıkan yangın sonucu kül oldu. Yangından 1 yıl öncesine ait ortaya çıkan görüntüler, ihmaller zincirini bir daha gözler önüne serdi.
Denizli için kuvvetli yağış uyarısı
Denizli, Afyonkarahisar ve Uşak çevrelerinde yarın beklenen yerel kuvvetli yağışların neden olabileceği olumsuzluklara karşı Meteoroloji Müdürlüğü, ani sel, su baskını, yıldırım ve yerel dolu yağışına karşı uyardı.
Acıpayam Halk Eğitim Merkezi kursiyerlerinin el emeği ürünleri görücüye çıktı
Acıpayam Halk Eğitimi Merkezi Müdürlüğü tarafından 2024-2025 eğitim öğretim yılı Hayat Boyu Öğrenme Haftası Etkinlikleri kapsamında kursiyerlerin yıl boyunca el emekleri ve göz nuru ile hazırladıkları ürünlerinin yer aldığı yıl sonu sergisinin açılışı yapıldı.