© Haber Acıpayam 2022

Kanlı Nigar Büyükşehir sahnesinde

Antalya Devlet Opera ve Balesi, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli eserlerinden biri olan “Kanlı Nigar” müzikaliDenizli Büyükşehir Belediyesinin ev sahipliğinde sahnelendi. Oyuncuların performansı büyük beğeni toplarken, izleyiciler sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.

Denizli Büyükşehir Belediyesinin davetiyle kente gelen Antalya Devlet Opera ve Balesi, Geleneksel Türk Tiyatrosu’nun en önemli eserlerinden biri olan “Kanlı Nigar” müzikalini sahneledi. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde düzenlenen programa, Denizli Valisi Ömer Faruk Coşkun, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kendi ayakları üzerinde duran, kocasından şiddet görmüş kadınları çatısı altında toplayan, kızıyla beraber fal bakıp bohça açarak geçimini sağlayan bir kadının hikayesini anlatan eser Haldun Özörten tarafından sahneye koyuldu. Şef Ömer Yöndem yönetimindeki Antalya Devlet Opera ve Balesi korosu Mahir Seyrek tarafından hazırlandı. İki perde olarak sahnelenen eserde oyuncuların performansı büyük beğeni toplarken, izleyiciler sanatçıları alkış yağmuruna tuttu.

 

Kültür ve sanat şehri Denizli

 

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan burada yaptığı konuşmada, Antalya Devlet Opera ve Balesi’ni Denizlili hemşehrileriyle buluşturmaktan dolayı büyük mutluluk duyduklarını belirtti. Kanlı Nigar’ın kalitesiyle standartlarıyla en üst seviye olan güzel eserlerden biri olduğunu kaydeden Başkan Zolan, Denizli’nin kültür ve sanat şehri olmaya devam edeceğini vurguladı. Gecenin sonunda oyunculara çiçek takdim eden Başkan Osman Zolan, Antalya Devlet Opera ve Balesi Müdürü Akın Ulutaş’a üzerinde Denizli horozu figürlü kaide verdi.

 

Oyuncular

 

Eserde ‘Kanlı Nigar’ rolünü Emel Öziş, ‘Hamdi’ rolünü Ümit Burak Tekinay, ‘Haydar’ rolünü Taner Ölçen, ‘Şetaret’ rolünü Tuğba Kubilay, ‘Letafet’ rolünü Arzu Yaman, ‘Hüsrev’ rolünü Baha İşler, ‘Rumelili’ rolünü Yalçın Ünsal, ‘Laz’ rolünü Zafer İşgören, ‘Acem’ rolünü Baturalp Bilgili, ‘Ülfet’ rolünü Selin Telek, ‘Nefaset’ rolünü Selda Serdar, ‘Mahallenin Meraklısı’ rolünü Pınar Tekol, ‘Naci’ rolünü Dağhan Ergün, ‘İhtiyar’ rolünü ise Engin Yaman canlandırdı.

 

 

İlginizi Çekebilir

Babadağ’da 3.6 büyüklüğünde deprem meydana geldi

Denizli’nin Babadağ ilçesinde sabaha karşı meydana gelen 3.6 büyüklüğündeki orta şiddetli deprem kısa süreli korku ve panik oluşturdu.

Denizli en fazla kilo veren ikinci il oldu

Denizli, Sağlık Bakanlığı tarafından ülke genelinde yürütülen "İdeal Kilonu Öğren Sağlıklı Yaşa" kampanyasında elde ettiği başarılı sonuçla dikkat çekti. Sağlıklı yaşam bilincinin artırılması ve obeziteyle mücadele amacıyla başlatılan kampanya kapsamında Denizli, toplamda 35 bin 113 kilogram kilo kaybı ile Türkiye genelinde en fazla kilo verilen ikinci il oldu.

Tarlaya uçan otomobilde anne hayatını kaybetti, eşi ve çocuğu yaralandı

Denizli’de kontrolden çıkarak tarlaya savrulan otomobilde 1 kişi hayatını kaybetti, 2 kişi yaralandı.

Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek

Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu

Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı

Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.

Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi

Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.

TÜM HABERLER