Kasiyerleri hedef alan dolandırıcı Denizli'de ortaya çıktı
ACIPAYAM Denizli’de marketlere giden bir şüpheli ilk olarak kasiyeri oyalarken diğer yandan ise verdiği parayı el çabukluğu ile tekrar geri alarak dolandırıcılık yaptığı tespit edildi. 8 ilde aynı yöntem ile dolandırıcılık yapan şahıs yakalanmamak için aracını uzağa park etmek gibi yöntemlere başvurmasına rağmen JASAT timlerinden kaçamadı.
Denizli’de farklı marketlerden alışveriş yapan bir kişi bir yandan kasiyeri lafa tutarak oyalarken diğer yandan ise verdiği 100 TL’yi bozdurmasını istiyor. El çabukluğu ile hem verdiği parayı hem de bozdurduğu parayı alarak kayıplara karışıyor. Mağdurların durumu fark ederek Jandarma ekiplerine bildirilmesi üzerine Jandarmanın dedektifleri olarak bilinen Jandarma Suç Araştırma Timi (JASAT) harekete geçti. 16 farklı kamerayı 60 saat süreyle izleyen ekipler dolandırıcılık olayının şüphelisinin kimliğini ve dolandırıldık taktiğini belirledi.
Yakalanmamak için her yolu denese de kimliği tespit edildi
Güvenlik kameralarına saniye saniye yansıyan o anlarda alışveriş için markete giren şüpheli aldığı ürünü kasiyere verirken bir yandan ise lafa tutuyor. O sırada ise 100 TL uzatarak 2 adet 50 TL yapmasını istiyor. Oyaladığı kasiyerden isen hem verdiği 100 TL’yi hem de kasiyerin verdiği 50 TL’yi alarak marketten çıkıyor. Yakalanmamak için ise aracını uzak noktaya koyması ise dikkatlerden kaçmadı. Pamukkale İlçe Jandarma Komutanlığı ve JASAT timlerinin titiz çalışması sonucu şüphelinin aynı yöntemle Konya, Antalya, Mersin, Gaziantep, Aksaray, Afyon, Uşak’ta birçok noktada aynı yöntemle dolandırıcılık yaptığını değerlendiriyor. Ayrıca diğer ildeki mağdurların ortaya çıkmasıyla sayının artabileceği ifade edildi.
İlginizi Çekebilir
Denizli'de feci kaza: Baba ve oğlu hayatını kaybetti
Denizli'nin Tavas ilçesinde kamyonetin karşı şeride geçerek minibüsle çarpışması sonucu meydana gelen kazada baba ve oğlu yaşamını yitirdi, 1 kişi yaralandı.
Balıkları kurtarmak isterken sele kapılarak hayatını kaybetti
Denizli'nin Çameli ilçesinde balık çiftliğinde çalışan arkadaşına sel nedeniyle kapanan kanalları açması için yardıma giden 3 çocuk babası adam, akıntıya kapılarak hayatını kaybetti.
Denizli için sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.