Kekik üreticileri oluşan fiyattan memnun kalmadı
ACIPAYAMDünyanın kekik bahçesi olan ve bu alanda ‘Coğrafi İşaret’ tescili bulunan Denizli'de, kekik hasattı sürerken üreticiler ise oluşan fiyattan memnun kalmadı.
Çal ilçesine bağlı Dağmarmara Mahallesi başta olmak üzere çevre bölgede tıbbi ve aromatik bitki yetiştiren çiftçilerin tarlalarında olgunlaşan kekikler biçilmeye başlandı. Traktörlerin arkasındaki makineyle tarlalardan biçilen kekikler kurutma işlemi için iki gün bekletildikten sonra toplanarak patozla dövülüp çuvallara doldurularak satışa hazır hale getiriliyor. Bölge halkının en önemli geçim kaynağı arasında yer alan kekik, aroması ve tadıyla alıcılara ulaştırılıyor. Bölgede hasat sonuna yaklaşan kekikte üreticiler artan maliyetler karşısında oluşan kekik fiyatının düşük olduğunu belirti.
“Her şeyin fiyatı arttı ama kekik fiyatı düştü”
Kekik üretiminde önemli bir rol oynayan Denizli’nin Çal ilçesi, Dağmarmara Mahallesi’nde kekik üreticisi oluşan fiyatların iyileştirlmesini bekliyor. Dağmarmara Mahalle Muhtarı Yılmaz Kayılan, “Çiftçile oluşan kekik fiyatları karşında zor durumda. Geçen sene mazotu 8 TL’den kullanıyorduk. Bu yıl kekik 30 TL fiyat gördü. Bu sene ise mazotu 25 TL’den aldık ve kekik ise 22 TL fiyat gördü. Bizler 1 kilo kekik ile 1 litre mazot almakta biraz zorlanıyoruz. Her şeyin fiyatı arttı ama kekik fiyatı düştü. Ne yapacağımızı bilemez olduk” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de su seviyesi artan derelerde köprüler zarar gördü
Denizli’nin Acıpayam ve Çameli ilçelerinden geçen Kanlı Çay ile Karanfilli Çayı’nda yoğun yağış sonrası su seviyesi yükseldi. Taşkın nedeniyle bazı köprü ayakları zarar görürken, köprüsüz yollarda ulaşım durma noktasına geldi.
Denizli’ye kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı
Meteoroloji Genel Müdürlüğü Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağışlar nedeniyle sel, su baskını, yıldırım ve ulaşımda aksama uyarısında bulundu.
Denizli’de üç aracın karıştığı kazada 1 kişi ağır yaralandı
Denizli’de üç aracın kavşakta çarpıştığı kazada bir kişi ağır yaralandı.
Kereste makinesinden fırlayan parça işçinin ölümüne neden oldu
Denizli'de kereste fabrikasında arızalanan makineden fırlayan kereste kafasına çapan işçi yaşamını yitirdi.
Sosyal medyada tanıştığı mobilya ustasını öldüren genç tutuklandı
Denizli’de 3 çocuk babası mobilya imalatçısının kamyonetinde bıçaklanarak öldürülmesiyle ilgili gözaltına alınan şüpheli, emniyetteki işlemlerinin ardından adliyeye sevk edildi. Emniyetteki sorgusunda susma hakkını kullanan zanlı tutuklandı.
Denizli sağlık camiasının acı kaybı
Denizli’nin göz sağlığında dünyaca tanınan ismi olan Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi Kurucu Başhekimi Prof. Dr. Volkan Yaylalı hayatını kaybetti.