© Haber Acıpayam 2022

Kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabiliyor

Denizli Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Kenan Arıcan, ölümlere yol açan kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle risk büyük ölçüde azaltılabildiğini belirtti.

Özel Egekent Hastanesi Enfeksiyon Hastalıkları ve Klinik Mikrobiyoloji Uzmanı Dr. Ramazan Kenan Arıcan, ölümlere kadar gidebilen kene ısırmalarına karşı uyarılarda bulundu. Havaların ısınmasıyla birlikte doğada vakit geçirenlerin sayısı artarken, kene ısırmalarının da ciddi bir sağlık tehdidi oluşturmaya başladığını kaydeden Uzm. Dr. Ramazan Kenan Arıcan, özellikle piknik alanları, ormanlık bölgeler ve otlaklarda bulunan kenelerin ölümcül olabilen Kırım Kongo Kanamalı Ateşi (KKKA) gibi hastalıkları bulaştırabildiğini söyledi. Uzm. Dr. Arıcan, "Keneler küçük ve zararsız gibi görünse de taşıdığı virüsler nedeniyle hayati risk oluşturabilir. Kene ısırmalarına karşı alınacak basit önlemlerle, bu riski büyük ölçüde azaltılabiliriz. Vatandaşlarımız doğa yürüyüşlerinde açık renkli, uzun kollu giysiler tercih etmeli, pantolon paçalarını çoraplarının içine almalıdır. Oturulan alanların kontrol edilmesi, yere serilen örtülerin temiz olması çok önemli. Ayrıca, doğa gezileri sonrasında vücudun mutlaka kene yönünden kontrol edilmesi gerekiyor" dedi.

"Zaman kaybetmeden uzmanla görüşün"
Kene ısırması durumunda neler yapılması gerektiğini de açıklayan Uzm. Dr. Ramazan Kenan Arıcan, "Keneyi kendi başınıza çıkarmaya çalışmak yerine en kısa sürede sağlık kuruluşuna başvurun. Uygun şekilde çıkarılmayan keneler hastalığın bulaşma riskini artırabilir. Ayrıca ateş, halsizlik, kas ağrısı gibi belirtiler gelişirse zaman kaybetmeden doktora gidilmelidir" ifadelerini kullandı.

Uzm. Dr. Ramazan Kenan Arıcan, özellikle kırsal bölgelerde yaşayanların ve çiftçilerin bu konuda daha dikkatli olması gerektiğinin altını çizdi

İlginizi Çekebilir

Bel fıtığı tedavisinde gelişen yeni yöntemler hastanın konforunu artırıp, yatış süresini azalttı

İlk bel fıtığı ameliyatından günümüze kadar gelişen bel fıtığı ameliyatı yöntemleri hakkında bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yasin Levend Özçelik, " Hastanın konforunu artırıcı, daha az hastanede kalma süresini sağlayan yöntemler de geliştirildi" ifadelerini kullandı.

Denizli'de saat 09.05'i gösterdiğinde hayat durdu

Denizli'de 10 Kasım Mustafa Kemal Atatürk'ün 87. ölüm yıl dönümünde saat 09.05'i gösterdiğinde il protokolü ve tören esnasında siren sesini duyan vatandaşlar saygı duruşunda bulundu.

Ağaca çarpıp ikiye bölünen otomobildeki kadın hayatını kaybetti

Denizli’de sürücüsünün direksiyon hakimiyetini kaybettiği otomobil ağaca çarptı. Hastaneye kaldırılan genç sürücü doktorların tüm müdahalesine rağmen yaşamını yitirdi.

Sabıkalı sevgili, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturduğu görüntüyle şantaj yaptı

Denizli'de hakkında tutanak tutulan kadın hükümlünün, bilişim suçlarından sabıkalı sevgilisiyle birlikte kurduğu plan akıllara durgunluk getirdi. Tutanak yüzünden izne çıkamayan kadın ve sevgilisi, kadın gardiyana yapay zekayla oluşturulan müstehcen videosu, CİMER'e yapılan sahte rüşvet suçlamaları ve sosyal medyada karalama kampanyalarıyla şantaj yaptı.

DTO üyeleri Çin pazarıyla yeni ticaret köprüleri kurdu

Denizli Ticaret Odası (DTO) üyesi iş insanlarından oluşan 53 kişilik bir heyet, 31 Ekim-4 Kasım 2025 tarihleri arasında Çin'in Guangzhou şehrinde gerçekleştirilen ve Türkiye’nin Çin ile ticaretini belirleyen Canton 2025 Sonbahar Çin İthalat ve İhracat Fuarı'na katıldı.

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER