Kent Konseyi'nin eğitim toplantıları sürüyor
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi, lise öğrencilerine yönelik “Ergenlik ve Şiddet” ile "Meslek Seçimi" konularını içeren eğitim toplantıları düzenledi.
Kent Konseyi'nin eğitim toplantıları sürüyor
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi, lise öğrencilerine yönelik “Ergenlik ve Şiddet” ile "Meslek Seçimi" konularını içeren eğitim toplantıları düzenledi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Kadın Meclisi ve Gençlik Meclisi, lise öğrencilerine yönelik eğitim toplantıları düzenledi. Bu kapsamda Kent Konseyi Kadın Meclisi, MATEMA Özel Eğitim Kurumu'nda öğrencilerle bir araya geldi. Etkinliğe Kadın Meclisi Başkanı Bilsen Özen, Psikolog Cengiz Türkmen, MATEMA Özel Eğitim Kurumu Lise Kampus Müdürü Ebru Gökçe Çalışkan, Kadın Meclisi Yürütme Kurulu üyeleri, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Psikolog Cengiz Türkmen, “Ergenlik ve Şiddet” konulu sunumunda hızlı hayatın insanlara çok hızlı şeyler öğretmediğini anlattı. Türkmen, “Hızlı hayat insanlara çok hızlı şeyler öğretmiyor. Yeni nesil gençlerimiz kimi zaman hayatın bu hızını karıştırabiliyor. Bu nedenle hayatınızı daha iyi gözden geçirip daha sağlıklı kararlar almak adına dikkatli adım atmanız gerekiyor” dedi.
Siber şiddete dikkat çektiler
Günümüzde şiddetin artık daha farklılaştığını ve duygusallaştığını ifade eden Türkmen, "Şiddetin içinde baskı vardır. 'Senin arkadaşın olmayacağım' dediğiniz zaman bile bir baskı yaparsınız" dedi. Şiddetin her alanda suç teşkil ettiğini anlatan Türkmen, masum gibi görünen birçok olayın şiddet içerebildiğine dikkat çekti. Son dönemde özellikle gençlerin sosyal medya gruplarında arkadaşları hakkında dedikodu yaptığını, sanal dünyada konuşulan bu konuların biraz daha ileri götürülerek gerçek hayata taşındığını anlatan Türkmen, "Buna siber şiddet diyoruz. Türkiye'de siber şiddetle ilgili yasal düzenleme gelecek. Bunla ilgili çalışmalar var. Kişinin izni olmadan ona ait bir veriyi, fotoğrafı paylaşmak siber şiddete giriyor" dedi.
Gençlere meslek seçiminin önemi anlatıldı
Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi de, Filiz Abalıoğlu Anadolu Lisesi öğrencileri ile bir araya gelerek meslek seçimine yönelik bir söyleşi düzenledi. Gençlik Meclisi Eurodesk Denizli Temsilcisi Bilge Naz Sak, "Hayatımızı şekillendirecek olan bu yıllarda meslek seçimi yaparken öncelikle sizi mutlu edecek bir iş, başarının kapısını açan tek anahtar olacaktır. Her yönü ile sizi tamamlayacak meslek seçiminde bulunmanız size büyük kolaylık ve avantajlar sağlayacaktır” dedi.
İlginizi Çekebilir
Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü
Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.
Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı
Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.
Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti
Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.
Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti
Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi
Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.
Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti
Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.