© Haber Acıpayam 2022

Kısıtlamadan muaf olan turistler Pamukkale’ye doyamadı

 UNESCO Dünya Miras Listesinde yer alan Beyaz Cennet, sokağa çıkma kısıtlamalarında yalnızca yabancı turistleri ağırlıyor. Salgın nedeniyle önceki yıllara oranla turist sayısının az olması ise dikkat çekti.
Yurt genelinde artan vaka sayıları nedeniyle alınan tedbirler kapsamında hafta içi saat 21.00 ile 05.00 saatleri arasında hafta onu ise 56 saatlik sokağa çıkma kısıtlaması uygulanıyor. Sokağa çıkma kısıtlamalarından muaf olan yabancı turistler ise yurt genelindeki tarihi ve kültürel alanları ziyaret ediyor. Hafta sonu kısıtlamasının uygulandığı Denizli’de ise turistlerin uğrak noktası ise Pamukkale travertenleri oldu. UNESCO Dünya Miras Listesine yer alan ve Beyaz Cennet olarak bilenen travertenler yabancı turistler tarafından ziyaret ediliyor. Yabancı turistler, güzelliği ile görenleri cezbeden travertenlerin yanı sıra Antik havuzu ve Hierapolis Antik Kentinde doyasıya geziyor. Her yıl binlerce turist ağırlayan Pamukkale travertenlerinde geçen yılın aynı dönemine göre turist sayısında ki düşüş ise dikkatlerden kaçmadı.
Kısıtlama günlerinde Pamukkale travertenlerinin tadını çıkartan turistler, “Çok büyük bir yer. Pamukkale'ye ilk defa geliyorum, gerçekten inanılmaz. Doğa ve tarih iç içe. Bu yeri çok sevdim, korona virüs salgınından sonra yeniden geleceğim” dedi.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek

Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu

Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı

Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.

Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi

Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.

Buldan’daki depremin ardından 1 saatte 32 artçı sarsıntı gerçekleşti

Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından ilk 1 saat içerisinde 35 artçı deprem kaydedildi. Artçı sarsıntıların en büyüğünün 3.5 olduğu bildirildi.

Denizli-Serinhisar karayolunda 2 araç takla attı; 5 yaralı

Denizli-Serinhisar karayolunda meydana gelen kazada bir aracın refüjdeki aydınlatma direğine çarpması sonucu iki araç takla attı. Kazada biri çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı.

Motosikletiyle yaya geçidinden geçmek isten adam hayatını kaybetti

Denizli'de kırmızı ışıkta yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen motosiklet sürücüsü, yeşil ışıkta hareket eden ekmek kamyonetiyle çarpışması sonucu hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER