© Haber Acıpayam 2022

Korona virüsten hayatını kaybeden doktorun adı ölümsüzleşti

Görevinin başındayken 63 yaşında yakalandığı korona virüs nedeniyle hayatını kaybeden Gastroenteroloji Uzm. Dr. Cemal Yıldız’ın adı, son görev yaptığı Manisa’nın Salihli ilçesindeki hastanede ölümsüzleşti.


Salihli’de özel bir hastanede 10 yıldır görev yapan, 2021 yılının ocak ayında yakalandığı korona virüse yenik düşen Gastroenteroloji Uzm. Dr. Cemal Yıldız anısına görev yaptığı hastanede Endoskopi Ünitesine adı verilirken, ayrıca anı köşesi oluşturuldu.


Duygusal anların yaşandığı törende konuşan Hastane Yönetim Kurulu Başkanı Opr. Dr. Bekir Yasa, “Yıllarını hekimlik ahlakına adayan, yaşamın her alanında emekten ve sorumluktan kaçmayan ve tüm genç hekimlere örnek olan, işini her zaman özenle yapan güler yüzlü bir kişi olarak tanınıyordu. Değerli arkadaşımızı özlemle anıyoruz" dedi.


Hastane Başhekimi Opr. Dr. Seçkin Meriçeli ise “Yaşantısında güzellikler bırakarak bizlere veda eden değerli büyüğümüz, abimiz, dostumuz Dr. Cemal Yıldız’ın adını hastanemizde yaşatmak istedik” dedi.


Yıldız’ın hastanelerinde 10 yıl görev yaptığını anlatan Opr. Dr. Meriçeli, “Dr. Cemal Yıldız bu süreçte hastaları ve meslektaşları tarafından sevilen kibarlığı babacanlığı ile gönüllerde taht kurmuş bir hekim idi. Acımızı tarif etmek çok zor. Bundan sonra bize düşen görev kendisini en iyi şekilde anmak ve anılmasını sağlamaktır. Çünkü o iyi bir hekim, iyi bir insandı. Bizim için boşluğu kolay dolmayacak” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Ertuğrul Güner; 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü dolayısıyla tansiyonun önemine vurgu yaptı.

Erzincanda Yenidoğan Canlandırma Programı eğitimi başladı

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde ve Halk Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından koordine edilen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimi başladı.

Bel fıtığı nedeniyle yürüyemeyen hasta ameliyat sonrası sağlığına kavuştu

Bel fıtığı nedeniyle yürüyememe şikayetiyle Lokman Hekim Van Hastanesine başvuran hasta, mikrocerrahi yöntemiyle yapılan başarılı ameliyatın sonucunda yeniden sağlığına kavuştu.

Adanada Nöroradyolojide İleri MR Görüntüleme Teknikleri Sempozyumu yapıldı

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Sağlık Yerleşkesinde "Nöroradyolojide İleri MR Görüntüleme Teknikleri Sempozyumu" gerçekleşti.

Tabela asıldı, yakında açılacak

Aydın’ın Efeler İlçesinde yapımı süren Şehir Hastanesinin kısa süre sonra açılacağı asılan tabela ile duyuruldu.

Karaciğer kanserlerinde yeni teknolojiler hayat kurtarıyor

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, kabızlık şikayeti ile başvuran 57 yaşındaki Cengiz Deligül’ün karaciğerindeki tehlikeli kitle yenilikçi bir yöntemle tedavi etti. Kullanılan mikrodalga enerjisiyle sayesinde, Deligül’ün sağlığına kavuşması yeni bir umut kapısı araladı.

TÜM HABERLER