© Haber Acıpayam 2022

Koyunların 8 asırlık atlama yarışına virüs engeli

 Denizli’de 8 asırdır süregelen Sudan Koyun Geçirme festivalleri ve Bağbozumu Festivalleri korona virüs tedbirleri kapsamında iptal edildi. Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Bizim için asıl festival Kovid-19’u yendiğimiz zaman olacak” dedi.
Çal ilçesinde her yıl geleneksel olarak yapılan festivaller bu yıl korona virüs sebebiyle iptal edildi. 847 yıldır aralıksız olarak yapılan Sudan Koyun Geçirme Festivali bu yıl salgın tedbirleri kapsamında iptal edildi. Renkli görüntülere sahne olan festivale yurt içi ve yurtdışından yoğum katılım sağlanıyordu. İlçenin bir diğer festivali olan ve bu yıl 24. Kez düzenlenecek olan Bağbozumu Festivali de tedbirler doğrultusunda iptal edildi. bu kapsamda ilçenin en önemli iki festivali salgın tedbirleri kapsamında iptal edilmiş oldu. Vatandaşları korona virüs tehdidine karşı uyaran Çal Belediye Başkanı Fethi Akcan, “Vatandaşlarımız lütfen maske kullansın. Fiziki mesafe kurallarına uyulsun. Uzmanlar, korona virüs belasının geçmediğini, ikinci dalga olma ihtimalinin yüksek olduğunu söylüyor. Düğün, nişan gibi organizasyonlarda, Pazar yerlerinde lütfen vatandaşlarımız maske kullansın, birbirleriyle temas etmesinler. Bu yıl festivalleri düzenlemeyeceğiz. Bizim için asıl festival Kovid-19’u yendiğimiz zaman olacak” dedi.
“Çal’da korona virüs vakası yok”
İlçede korona virüs vakasının olmamasının sevindirici olduğunu dile getiren Belediye Başkanı Akcan, “İlçemizde birkaç vaka oldu, onlarda iyileşti. İlçemizde şu anda korona virüs vakası yok. Yetkililerden aldığımız bilgi bu şekilde. Aman dikkat diyorum. Şu anda virüsün olmaması olmayacak anlamına gelmiyor. Kurallara uyalım, uymayanları uyaralım” diye konuştu.

İlginizi Çekebilir

Denizli için kuvvetli sağanak ve gök gürültülü yağış uyarısı

Meteoroloji, Denizli’de 23 Mayıs 2026 tarihinde yerel olarak kuvvetli sağanak ve gök gürültülü sağanak yağış beklendiğini duyurdu. Vatandaşların sel, su baskını, yıldırım, dolu ve kuvvetli rüzgâra karşı dikkatli olmaları istendi.

Köpeğe çarpmamak için manevra yapan otomobil tarlaya uçtu: 1 ölü, 2 yaralı

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, yola çıkan köpeğe çarpmamak için yapılan manevra sonrası takla atarak tarlaya savrulan otomobilde bulunan 6 yaşındaki kız çocuğu hayatını kaybetti.

Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu

Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.

Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu

Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.

Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti

Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.

Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması

Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.

TÜM HABERLER