© Haber Acıpayam 2022

Kutsal topraklara giden ilk umre kafilesi Denizli’ye döndü

 Korona yasakları çerçevesinde yasaklanan hac ve umre ibadeti vaka sayılarının düşmesiyle tekrar başladı. Yasakların kalkmasından sonra 1 Ekim’de başlayan Umre ibadeti için Denizli’den kutsal topraklara giden 40 kişilik ilk kafile kente döndü.

Korona salgını nedeniyle yasaklanan hac ve umre ibadeti yüksek aşılanma oranı ve düşen vaka sayılarıyla birlikte tekrar başladı. Yasakların kalkmasıyla birlikte 1 Ekim’de Denizli’den İzmir’e, İzmir’den de uçakla Medine’ye giden 40 kişilik ilk umre kafilesi, 20 günlük Mekke ziyaretini de tamamlayarak Denizli’ye döndü.

“Kutsal toprakları çok özlemişiz”
Dünyayı saran salgın hastalık nedeniyle uzun zaman kutsal topraklara gidilememesinden dolayı üzüntü ve özlem duygularını yaşadıklarını anlatan tur yetkilisi İbrahim Yılmaz, “Salgın hastalık yasaklarından sonra umre ibadetinin yapılabilmesi için izin verildi. 1 Ekim tarihinde Denizli’den 20 günlük Umre turuna ilk giden acenteyiz. Rabbime şükürler olsun sağ selamet görevimizi yaparak mutlu bir şekilde şehrimize döndük. Rabbim arzu eden her kuluna nasip eylesin. Kutsal topraklarda kutsal yerleri de umreye giden kardeşlerimizle birlikte ziyaret ettik. Ülkemizin bölünmez bütünlüğü, sıkıntılı günlerin bitmesi, sağlık, sıhhat, bolluk ve bereket için Kabe’de bol bol dua ettik. O kutsal toprakları çok özlemişiz. Yıllardır hasrettik, hasretliğimiz bitti. İnşallah hac ibadetimizi de layıkıyla yapabiliriz” dedi

İlginizi Çekebilir

Vahşeti yaşayan 2 yaşındaki bebek hastanelik oldu

Denizli'de annesinin erkek arkadaşı tarafından dövüldüğü iddia edilen 2 yaşındaki bebek, vücudunun çeşitli yerlerinden yaralandı. Hayati tehlikesi bulunan bebek tedavi altına alındı.

Trafikte akrobatik hareketler yapan motosikletliye 86 bin lira ceza kesildi

Denizli’de akrobatik hareketler yaparak trafiğe tehlikeye atan ehliyetsiz motosiklet sürücüsüne, emniyet ekipleri tarafından 86 Bin TL’lik cezai işlem uygulandı.

Yağışlı hava ve sürat, kazayı beraberinde getirdi: 1’i ağır 8 yaralı

Denizli’de yağışlı hava ve sürat nedeniyle meydana gelen kazada 3 araç birbirine girdi. 2 aracın kullanılamaz hale geldiği kazada 1’i ağır 8 kişi yaralandı.

Otomobilin traktöre çarptığı kazada ağır yaralanan kadın kurtarılmadı

Denizli’nin Serinhisar ilçesinde seyir halindeki otomobilin, pulluk bağlı traktöre arkadan çarpması sonucu meydana gelen trafik kazasında ağır yaralanan kadın kurtarılmadı.

Kendisini silahla vuran şüpheliyi kovalayıp yere yıktı

Denizli'de bir araç kiralama firmasında alacak verecek meselesi yüzünden çıkan tartışma sonucu emekli polis, iş yeri sahibini silahla ateş ederek 2 yerinden yaraladı. Peş peşe tetiğe basan emekli polis olay yerinden kaçmaya çalışırken, yaralı iş yeri sahibi peşinden koşarak eline aldığı döner bıçağının sapını sırtına vurup yere düşürdüğü ve saldırganın yerde yatan yaralıya tekme attığı anlar saniye saniye görüntülere yansıdı.

Kayıp helikopter pilotu başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu

Denizli'de kötü koku ihbarı yapılan araçta, günlerdir kendisinden haber alınamayan kayıp helikopter pilotunun cansız bedeni bulundu. Eski eşine, yangın sezonunda görev yapacağı Denizli'den eşyaları almak için Isparta'ya döneceğini söyleyen pilot, başına poşet geçirilmiş halde ölü bulundu.

TÜM HABERLER