© Haber Acıpayam 2022

LEADER ÇAMELİ'YE 2 MİLYON TL'LİK DESTEK

Çameli Belediyesi öncülüğünde 2016 yılından itibaren yapılan çalışmaların meyveleri alınmaya başlıyor .

IPARD kapsamında desteklenen “Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması - LEADER Yaklaşımı” tedbirini uygulamak amacıyla 2016 yılında pilot ilçe olarak seçilen ve buna bağlı olarak ilçemizde kurulan Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği’nin LEADER Yaklaşımı tedbirine yönelik 7.Çağrı ilanı için hazırlamış olduğu Yerel Kalkınma Stratejisi başarılı bulundu.

Ülkemizde sadece 12 ildeki YEG’lerin Katılım Öncesi Yardım Aracı Kırsal Kalkınma Programı (IPARD) kapsamında desteklenen LEADER tedbirinden faydalanabilmeleri için Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu (TKDK) tarafından 12 Eylül 2019 tarihinde Yerel Kalkınma Stratejilerinin Uygulanması – LEADER Yaklaşımı tedbirine yönelik Yedinci Çağrı ilanına çıkılmıştır. Bu çağrı ilanı kapsamında YEG’ler hazırlamış oldukları YKS’ler ile başvurularını yapmışlardır.
Başvurulardan idari olarak uygun olan Yerel Kalkınma Stratejileri (YKS), LEADER Prosedürü kapsamında Tarım Reformu Genel Müdürlüğü , AB Yapısal Uyum Yönetim Otoritesi Daire Başkanlığı, IPARD Yönetim Otoritesi tarafından oluşturulan bağımsız bir Değerlendirme Komitesi ile Yerel Kalkınma Stratejileri seçim kriterlerine göre değerlendirilerek puanlanmıştır. YKS değerlendirmesi 100 tam puan üzerinden yapılmıştır. ÇAMYEG değerlendirme sonucunda 83,86 puanla başarılı bulunmuştur.

LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesidir

AB ve Türkiye Cumhuriyeti tarafından finanse edilen, IPARD II Programı kapsamında Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı tarafından yürütülen "LEADER Tedbiri Farkındalık Yaratma ve Yerel Halkı Harekete Geçirme Teknik Destek Projesi" için ülke genelinde seçilen 10 pilot il (20 pilot ilçe) arasına 2015 Ekim ayı itibariyle Çameli'de kabul edilmiştir.2016 yılı sonunda kurulan Çameli Yerel Eylem Grubu Derneği tarafından çeşitli toplantılar gerçekleştirdik istişareler yaptık LEADER Projesi için öncelik bölgenin yerel kalkınma stratejisinin belirlenmesi olacaktır.

Çameli Belediye Başkanı Cengiz Arslan Projenin amacı; kırsal toplulukların kapasitelerinin geliştirilmesiyle, kırsal alanların sosyal, ekonomik ve çevresel olarak iyileştirilmesine destek olmak; yerelde henüz kullanılmayan yerel kaynak ve potansiyelden yararlanılarak yeni gelir kaynakları yaratmak ve yaşam kalitesini iyileştirmek; kırsalda yaşayanların yerel kalkınma süreçlerine gerçek anlamda katılmalarını desteklemek ve kırsal toplulukların daha büyük topluluklarla entegrasyonunu kolaylaştırmaktır.

İlçemizde kamu, sivil toplum ve özel sektör ortaklığı ile kurulan ÇAMYEG, Yerel Kalkınma Stratejisinin uygulamasına Eylül ayında başlaması öngörülmektedir. Proje 3 sene sürecek ve ilçemize yaklaşık 2 milyonluk kaynak sağlayacaktır.

İlginizi Çekebilir

Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek

Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu

Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı

Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.

Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi

Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.

Buldan’daki depremin ardından 1 saatte 32 artçı sarsıntı gerçekleşti

Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından ilk 1 saat içerisinde 35 artçı deprem kaydedildi. Artçı sarsıntıların en büyüğünün 3.5 olduğu bildirildi.

Denizli-Serinhisar karayolunda 2 araç takla attı; 5 yaralı

Denizli-Serinhisar karayolunda meydana gelen kazada bir aracın refüjdeki aydınlatma direğine çarpması sonucu iki araç takla attı. Kazada biri çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı.

Motosikletiyle yaya geçidinden geçmek isten adam hayatını kaybetti

Denizli'de kırmızı ışıkta yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen motosiklet sürücüsü, yeşil ışıkta hareket eden ekmek kamyonetiyle çarpışması sonucu hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER