© Haber Acıpayam 2022

Meslek liselileri deprem bölgesi için soba ve hijyen maddesi üretti

 Denizli’de bulunan meslek liselileri, deprem bölgesinde kurulan çadır ve konteyner kentlerde yaşam mücadelesi veren depremzedeler için atölyelerinde soba ve hijyen maddesi üretti.

Asrın afeti depremden etkilenen 11 kente, Denizli Valiliği ve AFAD koordinesinde Denizli İl Milli Eğitim Müdürlüğü ilk günden itibaren desteklerini sürdürüyor. İlk etapta depremzedelerin ve depremzedelerimize yardım için giden kurtarma ekiplerinin yemek ihtiyacını karşılamak adına sahra mutfağını gönderen İl Milli Eğitim Müdürlüğü, faaliyetlerine devam eden mutfağın ihtiyaç duyduğu tüp, su, ekmek ve gıda maddelerini ilk günden itibaren aralıksız takviye ediyor. Şimdi de deprem bölgesine meslek liselerinin ürettikleri sobaları ve hijyen malzemelerini gönderiyor.

Meslek liselileri depremzede için kolları sıvadı
İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, "Arama kurtarma, enkaz kaldırma ve çadır kurulum çalışmalarının hummalı bir şekilde devam ettiği deprem bölgesinde kurulan çadır ve konteyner kentlerde yaşam mücadelesi veren depremzedeler için meslek liselerimiz atölyelerinde soba ve hijyen malzemelerinin üretimi için kollarını sıvadı. 11 Şubat Cumartesi günü Orhan Abalıoğlu Mesleki Teknik Anadolu Lisesi'nde (MTAL) üretimi tamamlanan 144 adet çadır dışı varil sobası aynı günün akşamı deprem bölgesine gönderildi. Gülay Kaynak Sarıkaya MTAL'de üretilen, 800 litre kolonya ve 100 litre sıvı sabun da, sahra mutfağımızın ihtiyaç duyduğu su ve gıda maddeleri ile birlikte Hatay/Hassa da bulunan sahra mutfağımıza gönderildi. Acıpayam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesinde de okul müdürümüz koordinesinde, okulumuz atölyelerinde 54 adet kapalı mekânlar için soba, 17 adet açık alan için soba üretilerek, Hatay/Antakya AFAD Koordinasyon Merkezine gönderildi” dedi.

İlginizi Çekebilir

Yaşlı kadın evinde ölü olarak bulundu

Denizli’nin Acıpayam ilçesine bağlı kırsal mahallede, 93 yaşındaki kadın evinde ölü olarak bulundu.

Yol yerine kaldırımı kullanınca cezadan kurtulamadı

Denizli’de, akan trafikte karayolu yerine yaya kaldırımı kullanarak trafiği ve yayalara vatandaşlara tehlikeye atan sürücüye toplamda 5 bin lira para cezası uygulandı.

Aydem Perakende ve Gediz Perakende yenilenen şubeleriyle müşteri deneyimini güçlendiriyor

Müşteri odaklı dönüşüm yolculuğu kapsamında 2023 yılından bu yana kapsamlı bir renovasyon programını hayata geçiren Aydem Perakende ve Gediz Perakende, yenilediği Denizli Bayramyeri Müşteri İlişkileri Merkezi'ni hizmete açtı.

Protein takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve hastalıklardan koruyabilirsiniz

Çocuklarda günlük protein ihtiyacının karşılanması için hayvansal gıdaların yanında bitkisel ürünlerlerle çeşitlendirme yapılmasını öneren Denizli Özel Egekent Hastanesi Diyetisyeni Cemile Gül, "Uzman kontrolünde protein miktarı takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve sık hastalanmalardan koruyabilirsiniz" dedi.

Bozulan gelin arabası yoluna çekicinin üzerinde devam etti

Denizli'de düğün konvoyunda arızalanan gelin arabasının yardımına yoldan geçen çekici yetişti. Gelin ve damadın içerisinde bulunduğu araç konvoya çekici ile devam etti.

Göçükten sağ olarak kurtarılıp alkışlarla karşılanan madenci hayatını kaybetti

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, cuma günü bir krom madeninde meydana gelen göçükten 25 saat sonra sağ olarak çıkartılan işçi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yakınlarının saatlerce gelecek iyi haberi beklediği madenciden geriye, göçükten kurtarıldıktan sonra sedyede alkışlarla karşılandığı anlar kaldı

TÜM HABERLER