Minikler depremzedelere yardım için ellerinden geleni yapıyor
ACIPAYAMDenizli’nin Çameli ilçesinde minikler, oyuncaklarını, harçlıklarını ve yapılan ekmekleri paketleyerek depremzedelere gönderdi.
Kahramanmaraş'ta meydana gelen ve 10 ilde yıkıma yol açan 7,7 ile 7,6 büyüklüklerindeki depremlerin ardından tüm Türkiye birlik beraberlik içerisinde bölgeye yardım göndermeye devam ediyor. Denizli’nin Çameli ilçesinde, çocuklar maddi ve manevi destek sağlamak için oyuncaklarını ve harçlıklarını deprem bölgesine gönderdi. Minikler aynı zamanda ilçede yapılan ekmekleri toplama merkezinde paketleyerek aileleriyle beraber çalışıyor. El birliği ile hazırlanan yardımlar kamyonlara yüklenerek deprem bölgesine hızla ulaştırılıyor.
“Hepiniz çok kıymetlisiniz”
Deprem bölgesini televizyondan izleyen 5 yaşındaki Kurtuluş Kağan Çağdaş, akranlarına yardım edebilmek, ağlamamaları için oyuncaklarını göndermek istedi. Yardım merkezine baba Hamdi Çağdaş’la birlikte gelen Çağdaş, akranlarına mektup yazarak söylemek istediklerini babasına yazdırdı. Çağdaş’ın yazdırdığı mektup şöyle:
“Çok zor, sizi böylesine elimiz, kolumuz bağlı şekilde ekranlardan izlemek zor. Yattığımız yatak bize haram, yediğimiz bir lokma yemek boğazımızdan geçmez oldu. Elime geçen ne varsa yardım kolisine koydum. Umuyorum ki koymuş olduğum boyalar, çocukların bir an olsun içlerinde bulundukları bu zorlu şartlarda, unutmalarına vesile olur. Elimde oyuncak olarak sadece küçükken oynadığım oyuncağım ayıcığım vardı. Onu göndermek istedim. Belki birkaç çocuğun yaralarını sarar. Bu da geçecek inşallah. Emin olun şuan kilometrelerce uzakta olsak da bütün yüreğimiz sizinleyiz. Gün birlik olmak vakti, gün dua etme günü. Sığınacağımız tek kapı Allah’ın kapısıdır. Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Hepiniz çok kıymetlisiniz.”
İlçelerden ve esnaflardan yakacak, gıda yardımı devam ediyor
Denizli’deki esnaflar, sanatkarlar ve gönüllü aşçılar da deprem bölgesine yardım aracıyla yola çıktı. Depremzedelere yardım için giden 20 mobil mutfakla birlikte görev yapacak 20 aşçı da deprem bölgesine gitti. Acıpayam ilçesinde bulunan marangozlar ve odun satan esnaflar da tırlara yüklediği yakacak yardımını depremzedelere ulaştırmak üzere yola çıktı.
İlginizi Çekebilir
Aydem Perakende ve Gediz Perakende yenilenen şubeleriyle müşteri deneyimini güçlendiriyor
Müşteri odaklı dönüşüm yolculuğu kapsamında 2023 yılından bu yana kapsamlı bir renovasyon programını hayata geçiren Aydem Perakende ve Gediz Perakende, yenilediği Denizli Bayramyeri Müşteri İlişkileri Merkezi'ni hizmete açtı.
Protein takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve hastalıklardan koruyabilirsiniz
Çocuklarda günlük protein ihtiyacının karşılanması için hayvansal gıdaların yanında bitkisel ürünlerlerle çeşitlendirme yapılmasını öneren Denizli Özel Egekent Hastanesi Diyetisyeni Cemile Gül, "Uzman kontrolünde protein miktarı takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve sık hastalanmalardan koruyabilirsiniz" dedi.
Bozulan gelin arabası yoluna çekicinin üzerinde devam etti
Denizli'de düğün konvoyunda arızalanan gelin arabasının yardımına yoldan geçen çekici yetişti. Gelin ve damadın içerisinde bulunduğu araç konvoya çekici ile devam etti.
Göçükten sağ olarak kurtarılıp alkışlarla karşılanan madenci hayatını kaybetti
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, cuma günü bir krom madeninde meydana gelen göçükten 25 saat sonra sağ olarak çıkartılan işçi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yakınlarının saatlerce gelecek iyi haberi beklediği madenciden geriye, göçükten kurtarıldıktan sonra sedyede alkışlarla karşılandığı anlar kaldı
Kazazedelere yardım etmek isterken kazaya neden oldu
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari araç orta refüjdeki ağaca çarparak durabildi. Kazazedeye yardım etmek için yavaşlayan kamyonete arkadan çarpan otomobildeki kadının öldüğü kazada, 4 kişi yaralandı.
Acıpayam’da zincirleme trafik kazası: 1 ölü, 4 yaralı
Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari aracın karşı şeride geçmesi sonucu üç aracın karıştığı zincirleme trafik kazasında 1 kadın öldü, 4 kişi yaralandı.