Minikler Dünya Su Günü’nü Başkan Zolan ile kutladı
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon İdaresi (DESKİ) Genel Müdürlüğü, 22 Mart Dünya Su Günü kapsamında Saime Aslan Anaokulu’nda özel bir program düzenledi. Programa, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, Milli Eğitim İl Müdürü Süleyman Ekici, okul idareci, öğretmen ve öğrenciler katıldı. Dünya Su Günü’ne özel çeşitli süsleme ve kıyafetlerle programa hazırlanan miniklere Büyükşehir Belediyesi DESKİ’ninsu duyarlılığı ve tasarrufunu anlatan “Minik Minik Ellerim, Susuz Büyümez Düşlerim” adlı gösterisunuldu. Daha sonra anaokulu öğrencileri bu özel gün için hazırladıkları resim sergisi ve diğer müzikal gösterilerle programa renk kattı. Miniklerle yakından ilgilenen Başkan Osman Zolan ve beraberindekiler çocuklara günün anısına rüzgargülü hediye etti. Gösterilerin arından Denizli Büyükşehir Belediyesi DESKİ’ninokul bahçesinde uygulamaya koyduğu “Minik eller yağmur topluyor” projesi tanıtıldı.
Büyükşehir DESKİ projeyi yaygınlaştırmak istiyor
Yağmur sularının depolanması için yaptıkları projeyi anlatan DESKİ Genel Müdürü Niyazi Türlü, okulların bahçe sulaması gibi birçok ihtiyacını karşılayabilecek yağmur suyu toplama projesinin öneminden bahsetti. Okul çatılarına maliyeti çok düşük ve basit bir düzenekle kurulan sistemle yağmur sularının 5 tonluk su deposunda toplanabildiğini anlatan Türlü, su tasarrufu için projeyi yaygınlaştırmak istediklerini, bunun yanında okullarda verilecek su tasarruf bilinciyle suyun öneminin gelecek nesillere daha iyi anlatılabileceğini anlattı. Türlü, ayrıca uygulamada 100 metrekare çatı alanına düşen yağmur ile 5 tonluk yağmur suyu hasadı tankının 1 günde dolabileceğine dikkati çekti.
“Suyumuzu korumak geleceğimizi korumaktır”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolanise, projenin çok güzel olduğunu belirterek emeği geçenlere teşekkür etti. Küresel ısınma ve iklim değişikliğinden dolayı yaşanan kuraklığa dikkati çeken Başkan Zolan, “Boşa giden yağmur sularını depolayarak bahçe sulaması gibi ihtiyaçlar için kullanmak çok çok kıymetli ve önemli. Proje aslında basit bir sistemle ve çok az bir yatırımla yapıldı. Suyumuzu korumak geleceğimizi korumaktır, tüm canlıları korumaktır. Büyükşehir Belediyesi DESKİ Genel Müdürlüğümüze ve okulumuza teşekkür ediyorum” dedi. Su tasarrufu bilincinin çocuklara küçük yaşta aşılanmasının çok önemli olduğunu vurgulayan Başkan Zolan, “Geleceğimiz kurak olmasın, aydınlık olsun, yeşil olsun, hep mutlu olalım inşallah” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Genç sağlık çalışanın öldüğü kazada ehliyetsiz sürücü tutuklandı
Denizli'de direksiyon kursuna giden genç fizyoterapistin yaya geçidinden yolun karşısına geçeceği sırada araçla çarparak ölümüne sebep olan ehliyetsiz sürücü tutuklandı.
Kadın çiftçinin cinayetini HTS kayıtları aydınlatacak
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde 2 yıl önce asma yaprağı toplamaya gittiği tarlada öldürülen Hatice Baysal cinayetinde, tutuklu şüpheliye ait HTS kayıt kayıtlarının incelenmesine karar verildi.
5 toprak küpün içerisinde insana ait kemik parçaları bulundu
Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, su borusu döşemek için açılan çukurda bulunan toprak tüpten insana ait olduğu belirlenen kemik parçaları çıktı. Kemiklerin milattan önce 1500 yılına ait olduğu değerlendirilirken, 4 küpün daha belirlendiği bölgede kazı çalışması başlatıldı.
Fabrika yerleşkesinde çıkan yangında 6 işyeri zarar gördü
Denizli'de 30 işyerinin bulunduğu eski fabrika yerleşkesinde çıkan yangında korku dolu anlar yaşandı. Tekstil, marangoz, mobilya ve cam imalathanelerinin bulunduğu işyerlerindeki yangına çok sayıda itfaiye ekibiyle müdahale edilirken, ilk belirlemelere göre 6 dükkan zarar gördü.
Denizli'de ağaçtan düşen talihsiz kadın yaşamını yitirdi
Denizli'de evinin bahçesindeki ağacı budamak isterken aşağıya düşen kadın olay yerinde yaşamını yitirdi.
Bel fıtığı tedavisinde gelişen yeni yöntemler hastanın konforunu artırıp, yatış süresini azalttı
İlk bel fıtığı ameliyatından günümüze kadar gelişen bel fıtığı ameliyatı yöntemleri hakkında bilgiler veren Özel Denizli Tekden Hastanesi Beyin ve Sinir Cerrahisi Uzmanı Op. Dr. Yasin Levend Özçelik, " Hastanın konforunu artırıcı, daha az hastanede kalma süresini sağlayan yöntemler de geliştirildi" ifadelerini kullandı.