Muhteşem gösteri bir kez daha sahnede
ACIPAYAMDenizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu’nun Milli Mücadeleyi anlatan muhteşem dans tiyatrosu “Asrın Zaferi” yoğun istek üzerine bir kez daha sahnelendi.
Denizli Büyükşehir Belediyesi Konservatuarı Halk Oyunları Topluluğu, 19 Mayıs Atatürk'ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı kutlamaları kapsamında “Asrın Zaferi” adlı dans tiyatrosunu beğeniye sunmuştu. Gösteri vatandaşların yoğun isteği üzerine yeniden sahneye kondu. Büyükşehir Belediyesi Nihat Zeybekci Kongre ve Kültür Merkezi’nde gerçekleştirilen programa Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, CHP Denizli İl Başkanı Ali Osman Horzum, Tavas Belediye Başkanı Kadir Tatık, DESKİ Genel Müdürü Prof. Dr. Ali Aydın, davetliler ve binlerce izleyici katıldı.130 dansçı, Asrın Zaferi ile Ulu Önder Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün Samsun'da yaktığı Milli Mücadele ateşinin ardından başlattığı Kurtuluş Savaşı ve Türkiye Cumhuriyeti’nin kuruluşunu anlattı. Işık ve dans gösterileri ile herkesi kendine hayran bırakan program zaman zaman duygusal anların yaşanmasına neden oldu. Muhteşem gösteri izleyiciler tarafından uzun süre alkışlandı.
“Ben değil, biz diyenlerin olduğu bir Denizli, Türkiye olsun”
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Bülent Nuri Çavuşoğlu, gösteri öncesi yaptığı konuşmada, böylesi bir güzelliğin yaşanmasına vesile olan Türkiye Cumhuriyeti’nin kurucusu Gazi Mustafa Kemal Atatürk ve silah arkadaşlarına minnet duyduklarını söyledi. Başkan Çavuşoğlu, “Bizler istiyoruz ki, artık güzellikler hep birlikte yaşansın. Bu ülkede yaşayan herkesin yüzü gülsün. Türkiye, hep birlikte kardeşçe yaşadığımız bir ülke olsun. Ben diyenlerin değil, biz diyenlerin olduğu bir Denizli, Türkiye olsun istiyoruz” ifadelerini kullandı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’nin gururu Şirin, Balkan üçüncüsü oldu
Denizlili Milli sporcu Şirin Yolcu, Karadağ’ın Budva kentinde düzenlenen Judo Balkan Şampiyonası’nda bronz madalya kazanarak Balkan Üçüncüsü oldu. Genç sporcu, elde ettiği bu sonuçla teknik gelişimini ve form grafiğini bir üst seviyeye taşıdı.
Uzmalar tuz kullanımı dikkat edilmesi konusunda uyarılarda bulundu
Acıpayam Sağlıklı Hayat Merkezi’nde görevli Diyetisyen Efsun Özdemir Arık 11-17 Mayıs Dünya Tuza Dikkat Haftası kapsamında açıklama yaptı.
Havuzda epilepsi krizi geçiren genç hayatını kaybetti
Denizli'de 25 yaşındaki genç havuzda epilepsi krizi geçirince boğularak hayatını kaybetti.
Kanatsız Melekler'den özel bireylere ve ailelerine moral dolu bahar kutlaması
Kanatsız Melekler Yaşam Derneği tarafından düzenlenen etkinliklerde özel bireyler ve aileleri unutulmaz bir gün yaşadı. Gün boyu süren etkinlikler, hem çocukların yüzünü güldürdü hem de birlik ve beraberlik duygularını güçlendirdi.
Kar yağışının ardından oluşan sis sürücülere zor anlar yaşattı
Denizli'de etkili olan kar yağışı ve sis, ulaşımda aksamalara neden oldu. Denizli-Antalya kara yolunun Cankurtaran ve Kazıkbeli mevkilerinde gece boyunca etkisini sürdüren kar yağışı, sabah saatlerinde şiddetini azaltsa da bölgede etkisini sürdüren sis sürücülere zor anlar yaşattı.
Denizli’nin yüksek kesimlerinde kar yağışı etkili oldu
Denizli’de geçtiğimiz hafta mevsim normalleri üzerine çıkan hava sıcaklıkları yerini kar ve soğuk havaya bıraktı. Kentin yüksek kesimlerinde etkili olan kar yağışı zaman zaman ulaşımda aksamalara neden oldu.