New York’ta sergilenen oyun Genco Erkal ile Denizli’ye geliyor
ACIPAYAM İlk kez New York’ta sahnelenen usta oyuncu Genco Erkal’ın uyarladığı, yönettiği ve tek başına oynadığı “Merhaba” isimli oyun yeni tip korona virüs tedbirlerinin alınacağı Ziya Tıkıroğlu Açıkhava Tiyatrosu'nda sahnelenecek.
Denizli, usta oyuncu Genco Erkal’ı ağırlayacak. Liman Yapım ve Zeytindalı Yapım’ın organize ettiği sanat etkinliğinde Genco Erkal’ın uyarladığı, yönettiği ve tek başına oynadığı “Merhaba” isimli oyunu 20 Ekim Salı günü, saat 20.30’da Ziya Tıkıroğlu Açıkhava Tiyatrosu'nda tiyatroseverlerle buluşacak.
Kovid-19 tedbirlerinin sıkı tutulacağı tiyatro oyununda oturma düzeni bir koltuk dolu bir koltuk boş olarak şekillinde dizayn olacak. Girişte ateş ölçümü, HES kodu kontrolünün yapılacağı ve maskesiz vatandaşların içeriye alınmayacağı vurgulandı.
İlk kez 2018 yılının Eylül ayında New York’ta sergilenen oyun, Genco Erkal’ın “Benim yazarlarım” dediği Aziz Nesin, Bertolt Brecht, Can Yücel, Nâzım Hikmet ve William Shakespeare’in yapıtlarından oluşuyor. Bu yıl 60’ıncı sanat yılını kutlayacak olan ve ‘Merhaba’ oyununda duayen sanatçı Genco Erkal sahne alacak.
Müzikli bir gösteri olan Merhaba’da Fazıl Say, Kurt Weill, Yiğit Özatalay, Arif Erkin ve Selim Atakan’ın besteleri piyano ve basklarnet eşliğinde seslendirilecek.
İlginizi Çekebilir
Alevlerin arasında karnını doyuran ormancılardan duygulandıran dua
Orman yangınını söndürme çalışmalarına destek için Bursa'ya giden ve alevlerin arasında karınlarını doyuran Denizli Orman Bölge Müdürlüğü ekiplerinin, her akşam yemeğinden sonra yaptıkları dua duygusal anlar yaşattı.
Motosikletle takip ettikleri şahsa kurşun yağdırdılar... Silahlı saldırı anı kamerada
Denizli'de arızalı aracını almak için tamirhaneye gelen şahsı, motosikletle takip ederek kurşun yağdıran saldırganlar İzmir'de yakalandı. Tetikçi oldukları iddia edilen iki şüpheli ve onlara yardım eden sürücü tutuklanarak cezaevine gönderildi.
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesi çevreci ve güvenilir enerjiyle buluşacak
Denizli Şehir Hastanesi ve Acil Durum Hastanesinin ısınma ve enerji ihtiyaçlarını karşılayacak doğalgaz sözleşmesi imzalandı.
Polis, uyuyan eşini ve 2 çocuğunu öldürdükten sonra intihar etti
Şırnak’tan eşinin ve çocuklarının kaldığı Denizli’deki kayınvalidesinin evine izne gelen çevik kuvvet polisi dehşet saçtı. Uyuyan eşini ve 2 çocuğunu beylik tabancasıyla ateş ederek öldüren polis memuru aynı silahla intihar etti.
Korkutmak isterken arkadaşının ölümüne neden olmuş
Denizli’de 16 yaşındaki iş arkadaşını bıçaklayarak öldüren 17 yaşındaki genç, tutuklanarak cezaevine gönderildi. Arkadaşını korkutmak için bıçağı salladığını savunan genç, pişman olduğunu belirtti.
Ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi traktörün altına kaldı
Denizli’nin Serinhisar ilçesinde ailesiyle birlikte ormanda kesim yapan işçi, devrilen traktörün altında kalarak hayatını kaybetti.