© Haber Acıpayam 2022

ÖĞRETMENLER GÜNÜ KUTLANDI

Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlatılan kutlama programı Havuzlu Çarşı, Talip Özkan Kongre Merkezinde devam etti.

 Atatürk Anıtına çelenk konulması ile başlatılan kutlama programı Havuzlu Çarşı, Talip Özkan Kongre Merkezinde devam etti. Program Saygı Duruşu ve İstiklal Marşının okunmasıyla başladı. Gerçekleştirilen kutlama programına Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar,  Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, Garnizon Komutanı İsmail Güdül, İlçe Emniyet Müdür Yard. Rahmi Uğurlu,  AK Parti İlçe Başkanı Vet. İdris Oktay, İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay, Daire ve Kurum Amirleri, öğrenciler ve vatandaşlar katıldı. Günün anlam ve önemini belirten konuşmayı Acıpayam İlçe Milli Eğitim Müdürü Talat Tokyay yaptı. Öğretmenler günün önemini aktaran ve emekli öğretmenler adına konuşan Kadir Elçin konuşmasında şunları kaydetti: "1981 yılından bugüne kutladığımız öğretmenler günün anlamını sizinle paylaşmak istiyorum. Baş döndürücü gelişmelerin yaşandığı bir çağda yaşıyoruz. Öğretmenlerimizin bu çağda kendilerini geliştirmelidirler. Öğretmen hayatın her aşamasını planlamalıdır. Planı olmayanlar başkalarının planına uymak zorunda kalırlar. Öğretmenler yarını bugünden yaşayan insanlardır. O'nun hayali olmazsa, başkalarının hayallerinin de önemi olmayacaktır. Öğretmen yaptıkları kadar yapmadıklarından da sorumlu olmalıdır. Öğretmen bir ayna olmalıdır."

Kadir Elçin'den sonra konuşma yapan Acıpayam Kaymakamı Uğur Kalkar: "Tüm öğretmen arkadaşlarımın Öğretmenler Gününü en içten dileklerimle kutlarım. Hepimizin bildiği gibi insanları ve toplumları şekillendiren temel unsur eğitimdir. Eğitimin önemini Ulu Önder Atatürk şu sözlerle ortaya koymaktadır: Eğitimdir ki bir milleti ya hür, bağımsız, şanlı, yüksek bir toplum halinde yaşatır; veya bir milleti tutsaklığa ve yoksulluğa terk eder." Eğitimin iki boyutu bulunmaktadır. Bunlardan ilki çocukları ve gençleri hayata hazırlamak, yeteneklerini keşfetmek, bilgi ve becerilerini geliştirmek, onları mutlu edecek ve yeteneklerini ortaya koyabilecekleri meslek sahibi olmalarını sağlamaktır. eğitimin bizce de daha önemli olan ikinci boyutu ise; nitelikli, erdemli, yüksek karakterli insanlar ve toplum inşaa etmektir.  


Kaymakam Uğur Kalkar'ın konuşmasının ardından mesleğe yeni başlayan öğretmenler için yemin töreni gerçekleştirildi.  

Program çerçevesinde Öğretmenler Günü telamlı olarak düzenlenen yarışmalarda dereceye giren öğrencilere ödülleri verildi. 

Program Müzik öğretmeni Hacer Acar'ın yönetimindeki Acıpayam Anadolu Lisesi korosunun seslendirdiği birbirinden güzel türkülerle son buldu. 






İlginizi Çekebilir

Yol yerine kaldırımı kullanınca cezadan kurtulamadı

Denizli’de, akan trafikte karayolu yerine yaya kaldırımı kullanarak trafiği ve yayalara vatandaşlara tehlikeye atan sürücüye toplamda 5 bin lira para cezası uygulandı.

Aydem Perakende ve Gediz Perakende yenilenen şubeleriyle müşteri deneyimini güçlendiriyor

Müşteri odaklı dönüşüm yolculuğu kapsamında 2023 yılından bu yana kapsamlı bir renovasyon programını hayata geçiren Aydem Perakende ve Gediz Perakende, yenilediği Denizli Bayramyeri Müşteri İlişkileri Merkezi'ni hizmete açtı.

Protein takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve hastalıklardan koruyabilirsiniz

Çocuklarda günlük protein ihtiyacının karşılanması için hayvansal gıdaların yanında bitkisel ürünlerlerle çeşitlendirme yapılmasını öneren Denizli Özel Egekent Hastanesi Diyetisyeni Cemile Gül, "Uzman kontrolünde protein miktarı takibi yaparak çocuğunuzu büyüme geriliği ve sık hastalanmalardan koruyabilirsiniz" dedi.

Bozulan gelin arabası yoluna çekicinin üzerinde devam etti

Denizli'de düğün konvoyunda arızalanan gelin arabasının yardımına yoldan geçen çekici yetişti. Gelin ve damadın içerisinde bulunduğu araç konvoya çekici ile devam etti.

Göçükten sağ olarak kurtarılıp alkışlarla karşılanan madenci hayatını kaybetti

Denizli'nin Acıpayam ilçesinde, cuma günü bir krom madeninde meydana gelen göçükten 25 saat sonra sağ olarak çıkartılan işçi, tedavi gördüğü hastanede hayatını kaybetti. Yakınlarının saatlerce gelecek iyi haberi beklediği madenciden geriye, göçükten kurtarıldıktan sonra sedyede alkışlarla karşılandığı anlar kaldı

Kazazedelere yardım etmek isterken kazaya neden oldu

Denizli’nin Acıpayam ilçesinde, kontrolden çıkan hafif ticari araç orta refüjdeki ağaca çarparak durabildi. Kazazedeye yardım etmek için yavaşlayan kamyonete arkadan çarpan otomobildeki kadının öldüğü kazada, 4 kişi yaralandı.

TÜM HABERLER