© Haber Acıpayam 2022

Organ bağışı için pedal çevirecekler

Aydınlı bisikletçiler, organ bağışına dikkat çekmek ve farkındalık oluşturmak için pedal çevirecek.



Organ Bağışı Haftası dolayısıyla Aydın İl Sağlık Müdürlüğü ve Aydın Bisikletliler Derneği işbirliği ile bisiklet turu düzenlenecek. Organ bağışının önemine dikkat çekerek farkındalık oluşturulması amaçlanan etkinlikte aynı zamanda sağlıklı yaşam ve hareketli hayatın önemi vurgulanacak. 7 Kasım Pazar günü saat 08.45’te Efeler - Sultanhisar güzergahında gerçekleştirilecek turun ardından Efeler’de şehir turu yapılacak.


Etkinlik ile ilgili Aydın İl Sağlık Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada “3-9 Kasım Organ Bağışı haftası kapsamında İl Sağlık Müdürlüğümüz ve Aydın Bisikletliler Derneği tarafından organ bağışına dikkat çekmek, toplumsal farkındalık oluşturmak, sağlıklı yaşam ve hareketli hayatın önemini vurgulamak amacıyla bisiklet turu gerçekleştirilecektir. 07.11.2021 tarihinde Aydın Atatürk Kent Meydanından saat 08.45’te başlayacak olan Aydın- Sultanhisar, Sultanhisar-Aydın turu sonrasında 15.00’da Aydın şehir turuyla sona erecektir. Tüm hemşerilerimizi bisiklet turuna bekliyoruz” ifadeleri yer aldı.

İlginizi Çekebilir

17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü

Zonguldak İl Sağlık Müdürü Uzman Doktor Ertuğrul Güner; 17 Mayıs Dünya Hipertansiyon Günü dolayısıyla tansiyonun önemine vurgu yaptı.

Erzincanda Yenidoğan Canlandırma Programı eğitimi başladı

Erzincan İl Sağlık Müdürlüğü ev sahipliğinde ve Halk Sağlığı Hizmetleri Birimi tarafından koordine edilen Yenidoğan Canlandırma Programı (NRP) eğitimi başladı.

Bel fıtığı nedeniyle yürüyemeyen hasta ameliyat sonrası sağlığına kavuştu

Bel fıtığı nedeniyle yürüyememe şikayetiyle Lokman Hekim Van Hastanesine başvuran hasta, mikrocerrahi yöntemiyle yapılan başarılı ameliyatın sonucunda yeniden sağlığına kavuştu.

Adanada Nöroradyolojide İleri MR Görüntüleme Teknikleri Sempozyumu yapıldı

Başkent Üniversitesi Adana Dr. Turgut Noyan Uygulama ve Araştırma Merkezi Kışla Sağlık Yerleşkesinde "Nöroradyolojide İleri MR Görüntüleme Teknikleri Sempozyumu" gerçekleşti.

Tabela asıldı, yakında açılacak

Aydın’ın Efeler İlçesinde yapımı süren Şehir Hastanesinin kısa süre sonra açılacağı asılan tabela ile duyuruldu.

Karaciğer kanserlerinde yeni teknolojiler hayat kurtarıyor

İzmir Çiğli Eğitim ve Araştırma Hastanesi doktorları, kabızlık şikayeti ile başvuran 57 yaşındaki Cengiz Deligül’ün karaciğerindeki tehlikeli kitle yenilikçi bir yöntemle tedavi etti. Kullanılan mikrodalga enerjisiyle sayesinde, Deligül’ün sağlığına kavuşması yeni bir umut kapısı araladı.

TÜM HABERLER