Otobüs Kazalarının Önlenmesine Yönelik Toplantı Düzenlendi
ACIPAYAMTrafikte can ve mal kayıplarını önlemek amacıyla Acıpayam Kaymakamı Vekili, Çameli Kaymakamı Didem Dinç Özay başkanlığında, Otobüs Kazalarının Önlenmesine Dair Tedbirlerin ele alındığı değerlendirme toplantısına yapıldı.
İlçe Tarım Müdürlüğü Toplantı salonunda gerçekleşen toplantıya, Acıpayam Kaymakamı Vekili, Çameli Kaymakamı Didem Dinç Özay, Acıpayam Belediye Başkanı Dr. Hulusi Şevkan, İlçe Jandarma Komutanı Teğmen Yasin Gökçe, İlçe Milli Eğitim Müdürü Süleyman İzgi, İlçe Emniyet Müdürü Alparslan Altuğ, daire ve kurum amirleri Acıpayam otobüsü firmalarının temsilcileri ve şehir içi yolcu taşıma kooperatiflerinin temsilcileri katıldı.
Düzenlenen toplantıda;
- Yol ve trafik güvenliğinin sağlanması için alınması gereken tedbirler,
- Kış şartlarına uygun lastik kullanılması,
- Şoförlerin yol, hava, trafik durumunun gerektirdiği şartlara uygun hızda seyretmeleri ve hız ihlali yapmamaları,
- Mevzuatın öngördüğü sayıda şoförü yolculuk esnasında araçlarında bulundurmaları,
- Kazaların temel nedeni olan yorgun/uykusuz araç kullanmanın önlenmesi,
- Firmaların sık sık şoför değiştirmemesi, çalışma sürelerinin kaydının tutulması,
- Seyahat süresince şoförlerin ve yolcuların emniyet kemeri takmaları ve bu yönde araç içerisinde gerekli uyarıların/kontrollerin yinelenmesi,
- Sürücü seçiminde titiz davranılması, uzun yol deneyimine ve güvenli sürüş bilgisine sahip şoförlerin çalıştırılması,
- Firmalarca sefer öncesinde veya haftada bir kez otobüslerin ve şoförlerin yeterliliklerinin kontrol edilmesi/gözlenmesi,
- Trafik güvenliğine yönelik kontrollerin aksatılmadan yapılması,
- Terminallerde ve güzergâh üzerinde araçların takograf, ışık, far vb. teknik donanım/ekipmanların denetlenmesi,
- Belirlenen alanlar dışında yolcu bindirme/indirmenin yapılmaması,
- Otobüs yangınlarının nedenleri ve alınabilecek önleyici tedbirler ile görüşülmesinin uygun olacağı değerlendirilen diğer konular ele alındı.
İlginizi Çekebilir
Denizli’de bayramda 3 gün ekmek üretilmeyecek
Denizli’de Ramazan Bayramı süresince ekmek üretimine ara verilecek. Denizli Fırıncılar Odası Başkanı Bekir Karadaban, yaptığı açıklamada bayram boyunca fırın çalışanlarının dinlenebilmesi ve aileleriyle vakit geçirebilmesi amacıyla önemli bir karar alındığını duyurdu
Denizli Acil Durum Hastanesine ulaşım altyapısı tamamlandı
Merkezefendi ilçesi Karahasanlı Mahallesi’nde yapımı süren Acil Durum Hastanesi için bağlantı yolları tamamlanarak hizmete hazır hale getirildi. Bölgede gerçekleştirilen çalışmalarla ulaşım daha güvenli ve konforlu bir yapıya kavuştu.
Buldan’da 5.1'lik depremin ardından bazı işletmelerde hasar meydana geldi
Denizli’nin Buldan ilçesinde bu sabah saatlerinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremde bazı işletmelerde hasara neden oldu. Bölgede ekiplerin yoğun güvenlik önlemleri alırken, saha çalışmalarını sürdürdüğünü bildirildi.
Buldan’daki depremin ardından 1 saatte 32 artçı sarsıntı gerçekleşti
Denizli’nin Buldan ilçesinde meydana gelen 5.1 büyüklüğündeki depremin ardından ilk 1 saat içerisinde 35 artçı deprem kaydedildi. Artçı sarsıntıların en büyüğünün 3.5 olduğu bildirildi.
Denizli-Serinhisar karayolunda 2 araç takla attı; 5 yaralı
Denizli-Serinhisar karayolunda meydana gelen kazada bir aracın refüjdeki aydınlatma direğine çarpması sonucu iki araç takla attı. Kazada biri çocuk olmak üzere 5 kişi yaralandı.
Motosikletiyle yaya geçidinden geçmek isten adam hayatını kaybetti
Denizli'de kırmızı ışıkta yaya geçidinden karşıya geçmek isteyen motosiklet sürücüsü, yeşil ışıkta hareket eden ekmek kamyonetiyle çarpışması sonucu hayatını kaybetti.