© Haber Acıpayam 2022

Özel çocuklardan 3 Aralık’ta engelsiz etkinlikler

Denizli’de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri kapsamında özel öğrencilerin gerçekleştirdiği çeşitli gösteriler büyük beğeni topladı.

3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici, Pamukkale Polis Amca Özel Eğitim Uygulama Merkezi ve Merkezefendi Eğitim Kurumları Yaptırma ve Yaşatma Derneği Denizli Görme Engelliler İlkokulu-Ortaokulunda düzenlenen programlara katıldı.

Katıldığı her iki programda da özel çocukları yalnız bırakmayan 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nün önemine değinen Müdür Ekici “Özel eğitim anlamında ilimize baktığımızda büyük bir sevinç ve gurur içerisindeyiz. İlimizde özel eğitim alanında 23 okul/kurum eğitim öğretim faaliyetlerini sürdürüyor. İlimizde özel eğitim hizmetlerinden 5 bin 885 öğrenci faydalanmaktadır. Engelli bireylerimize ve ailelerine erken çocukluk döneminden tutun her yaş ve her engel grubuna hitap eden eğitim kurumlarımızla hizmet etmekteyiz. Geldiğimiz nokta itibari ile engelli öğrencilerimiz ve velilerimiz bizim için çok kıymetlidir. Sosyal hayat ve akademik anlamda sadece 3 Aralık değil yılın her günü okullarımızda öğrenci ve velilerimizin hizmetindeyiz. Öğretmenlerimize de bu özverili çalışmalarından dolayı teşekkür ediyorum. İlimiz akademik anlamda bir çok alanda zirvede yer alıyor. Özel eğitim alanında da geldiğimiz nokta çok çok iyi durumdadır. Özel öğrencilerimizi hayata en iyi şekilde hazırlıyoruz. Her birinin kendi ayaklarının üzerinde durmaları için okullarımız, öğretmenlerimiz ve bizler var gücümüzle çalışıyoruz. Her konuda öğretmenimizden, öğrencimize ve velimize kadar biriz ve beraberiz. Birlikte olduğumuz sürece her engelin üstesinden geleceğimize canı gönülden inanıyorum” dedi.

İl Milli Eğitim Müdürü Süleyman Ekici’nin konuşmasının ardından özel öğrenciler, 3 Aralık Dünya Engelliler Günü kapsamında hazırladıkları tiyatro, şiir ve müzik gösterinilerini sundu.

İlginizi Çekebilir

Tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil ile kamyonet çarpıştı; 1 ölü

Denizli'de tali yoldan ana yola bağlanmak isteyen otomobil kamyonet ile çarpıştı. Çarpma sonucu hurdaya dönen araçta, otomobil sürücüsü hayatını kaybetti.

Eşi ve kızını yaralayıp rehin alan adam 6 saat sonra kaçmaya çalışırken yakalandı

Denizli’de cezaevinden yeni çıkan bir şahıs eşi ve çocuklarını rehin aldı. Eşi ve bir kızını yaralayıp rehin alan şüpheli, polislerin yoğun uğraşları sonucu yaralı aile üyelerini bıraktı. Bir kızını rehin almayı sürdüren zanlı, 6 saatin sonunda ablasıyla birlikte çocuğunu polislere teslim edip kendi yine teslim olmadı. Evden kaçmaya çalışırken polis ekipleri tarafından yakalandı.

Aydınlatma direğine çarpan motosikletteki iki arkadaş hayatını kaybetti

Denizli'de aydınlatma direğine çarpan motosiklet sürücüsü ve arkadaşı hayatını kaybetti.

Ağaç budarken yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli'de kendisine ait bahçede ağaç budadığı sırada dengesini kaybetmesi sonucu yüksekten düşen yaşlı adam hayatını kaybetti

Denizli’de uygulama üzerinden taşımacılık yapanlara 417 bin 396 TL ceza kesildi

Denizli Şoförler Odası Başkanı Köksal Semerci, vatandaşlar ve sürücülere uyarılarda bulunarak yasadışı taşımaya dikkat etmeleri gerektiğine dikkat çekti. Köksal "taşımacılık uygulamaları ne güvenli ne de yasaldır" dedi.

Araç kullanırken kalp krizi geçiren profesör hayatını kaybetti

Denizli’de seyir halinde olan aracın sürücüsü Prof. Dr. Tamer Edirne aracın içinde kalp krizi sonucunda trafik kazası meydana geldi. Kazanın ardından hastaneye kaldırılan Prof. Dr. Edirne, yapılan tüm müdahalelere rağmen hayatını kaybetti.

TÜM HABERLER